Ректорът връчи дарителски стипендии на наши студенти

четвъртък, 03 декември 2015 15:57

На официална церемония в СУ „Св. Климент Охридски“ бяха връчени тазгодишните 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ за студенти от различни университети в България. 19 от тях са за студенти от нашия университет.

В церемонията по връчването участваха ректорът на УНСС проф. Стати Статев, ректорите на СУ „Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и на Технически университет-София проф. д.т.н. инж. Георги Михов. Присъстваха представители на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий" и други институции.

По време на церемонията. Проф. Статев - вторият отляво надясно

Всяка стипендия е на стойност 2000 лв. и покрива цялата академична година. Целта на стипендиите е български студенти да се обучават в България. Дарителите са семейство Нели и Робърт Гипсън от САЩ, а инициативата е на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий".

Ректорът връчва грамотата на степендиантка от нашия университет

Проф. Статев изрази своята благодарност към инициативата на семейство Гипсън и честити на всички стипендианти. Той им пожела да използват стипендиите за духовното си развитие.

Проф. Статев честити на степендиантката Виктория Димова от УНСС

По волята на дарителите и със сътрудничеството на Американската фондация за България със седалище в Ню Йорк,  през 2004 г. е поставено началото на тази благотворителна акция. 

 

Галерия снимки от Ректорът връчи дарителски стипендии на наши студенти ...