Дипломира се вторият випуск бакалаври от специалността „Политическа икономия“

вторник, 13 октомври 2015 11:39

Дипломира се вторият випуск бакалаври от специалността „Политическа икономия“. Най-младата катедра в университета изпрати своите абсолвенти с тържествена церемония, на която присъства и ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. 

Абсолвентите

Нашата специалност е млада, възобновена след повече от 20-годишно прекъсване, но има своето отговорно място в обществото, посочи доц. д-р Марко Димитров, в.и.д. ръководител на катедра „Политическа икономия“. Тя предлага широко „ветрило“ за реализация, а усилията на катедрата  през тези четири години бяха да ви дадем знания за най-важния старт в живота и професията, изтъкна той.

Проф. Статев поздравява втория випуск на специалността "Политическа икономия". Вдясно доц. Лилия Йотова и доц. Марко Димитров 

Това е легендарна специалност с половин вековна традиция, тя е „царицата на науките“, открои в приветствието си към абсолвентите ректорът на университета. Проф. Статев напомни, че самият той е завършил специалността, а нейни възпитаници са много от ректорите и зам.-ректорите на УНСС, декани на факултети, известни стопански ръководители.  

В зала "Тържествена"

Имате всички основания да се гордеете, че завършвате тази елитна специалност в университет № 1 в страната,  лидер сред бизнес университетите в Югоизточния регион, на 22 място в Европа и на 44 в света, изтъкна проф. Стати Статев. През миналата учебна година в УНСС бяха регистрирани 21 434 студенти и това е израз на предпочитанията на младите хора към най-голямото висше училище в България.

Проф. Статев връчи първите дипломи

Завършили сте елитна специалност в най-добрия български университет, посочи и доц. д-р  Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет. Вярваме, че за четири години сте получили най-доброто образование и всеки от вас ще успее да се реализира с придобитите знания. Много от вас вече са избрали да продължат обучението си в магистърската степен на специалността, каза доц. Йотова и припомни, че доброто образование винаги носи своята възвръщаемост във времето.

Вече с дипломи, а някои и с... наследници

Бакалаврите, завършили с най-висок успех, получиха своите дипломи от проф. Стати Статев. Четири момичета и едно момче бяха отличени като най-добрите студенти от випуска.

Момичетата преобладават сред най-добрите в специалността

Дипломи връчиха на абсолвентите и доц. Лилия Йотова, и доц. Марко Димитров (на снимките долу).

Галерия снимки от Дипломира се вторият випуск бакалаври от специалността „Политическа икономия“ ...