Юридическият факултет изпрати своите абсолвенти

сряда, 25 март 2015 13:30

Юридическият факултет изпрати тържествено в аула „Максима“ своя нов випуск бъдещи магистрати, които чуха за последен път в своя университет студентския химн "Gaudeamus igitur".

Абсолвентите

Търсете обективната истина, бъдете справедливи, не позволявайте на който й да е „авторитет“ да ви пречи в служенето на закона и истината, обърна се към дипломираните юристи проф. д-р Христина Балабанова, декан на Юридическия факултет.  Законите са длъжни да имат за всички еднакъв смисъл, напомни тя мисълта на френския философ и мислител Шарл дьо Монтескьо. Важно е да запазите знанието за закона, с него да сте неразделни до края на кариерата си, конкретизира тя и напомни, че не по-малко важна е съвестта и справедливостта. 

Проф. Валентин Гоев и проф. Христина Балабанова

Заместник-ректорът проф. д-р Валентин Гоев приветства абсолвентите от името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Дипломирането е може би третият за вас голям празник в живота. И имате основание да се гордеете, защото завършвате най-големият и с най-висока институционална оценка университет в страната и един от най-добрите факултети в УНСС, напомни проф. Гоев. Специалността ви е особено актуална сега, защото предстоят реформи в съдебната система и те ще се осъществят с волята и знанията на младите хора, каза още зам.-ректорът. 

В аула "Максима"

Двама бяха отличниците на випуска, постигнали наистина забележителен резултат – общ успех от следването "отличен" 5,88! Александра Христова и Асен Велев получиха и специални грамоти, както и подаръци от Сиела Норма и Алумни клуба на факултета. Дипломите им бяха връчени от проф. д-р Валентин Гоев.

Александра Христова получи дипломата си и много подаръци

Изминалите години са наистина незабравими, обърна се към преподавателите и колегите си отличникът Асен Велев (на снимката долу). Всеки край е и едно ново начало, което ни задължава да вярваме в себе си и да не забравяме, че проблемите са преодолими, каза той и благодари за споделените моменти, приятелствата и житейските уроци. 

Който трупа мъдрост, трупа и тъга, напомни известната мисъл доц. д-р Константин Танев. Професията на юриста е сложна, но е път към мъдростта, даде отправна точка за бъдещото развитие на младите юристи той.

Приветствия към абсолвентите отправиха и други преподаватели от Юридическия факултет.

Галерия снимки от Юридическият факултет изпрати своите абсолвенти ...