УНСС на осмо място в “Southwestern Advantage” сред повече от 300 университета

четвъртък, 12 март 2015 11:14

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев получи лично от Дан Муур, президент на „Саутуестърн адвантидж“ ("Southwestern Advantage"), плакет, който удостоверява осмото място на УНСС в света по постиженията на неговите студенти в програмата на американската компания. На събитието присъства ректорското ръководство на университета и Мат Менис, административен директор на "Саутуестърн адвантидж" за Европа.

Проф. Статев (вляво) получава плакета от Дан Муур

Компанията дава възможност на студенти през лятото да работят в различни части на САЩ, където се занимават с продажби и в същото време да подобряват своите езикови и културни знания. „Работим с български студенти от осем години, но сега УНСС постигна нещо много специално. Сред повече от 300 университета от цял свят вашето висше училище се класира на осмо място, а двама от възпитаниците ви – Лора Шопова и Васил Чакърдъков, бяха повишени в степен мениджър-продажби“, посочи Дан Муур. Освен плакета студентите ще получат и парична награда от 1000 долара.

На събитието присъства ректорското ръководство

Президентът на компанията Дан Муур похвали нашите студентите за упоритата работа и постигнатите успехи.

Студентите Лора Шопова и Васил Чакъров потвърдиха амбициите си да заздравят връзката между УНСС и „Саутуестърн адвантидж“ и посочиха, че съвместно със Студентския съвет ще продължат да работят, да организират обучения и срещи за младите хора.

Ректорът увери представителите на компанията, че всички студенти, взели участие в програмата, ще получат подкрепата на университетското ръководство.

Двамата студенти и Мат Менис (вляво)

 

Присъстващите на срещата

Southwestern Advantage е учредена през 1855 г. в Нешвил, Тенеси, под името Southwestern Publishing House, а сегашното си наименование приема през 2011 г.. Компанията набира и обучава колежани и студенти да продават образователни книги, софтуер и уебсайт абонаменти от врата на врата чрез директни методи на продажба.

           

Галерия снимки от УНСС на осмо място в “Southwestern Advantage” сред повече от 300 университета ...