Завършилите курсовете „Глобален мениджмънт и лидерство” и „Маркетинг, реклама и бизнес комуникации” получиха дипломи

сряда, 14 май 2014 12:58

На официална церемония успешно завършилите курсовете „Глобален мениджмънт и лидерство” и „Маркетинг, реклама и бизнес комуникации” (вътрешнофирмен курс на Корпоративна търговска банка) получиха дипломите си. Курсовете бяха организирани от Института за следдипломна квалификация при УНСС и ДЖАЙКА Алумни в България - Японска агенция за международно сътрудничество. На събитието в столичния хотел „Кемпински-Зографски“ присъстваха ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, японският посланик в България  Такаши Коидзуми, Реймънд Акорда, главен производствен директор на Булгартабак холдинг АД, Илиан Зафиров, член на УС и  изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка АД, Златозар Сурлеков, председател на УС на Виваком, проф. Антоанета Василева, декан на факултет "Международна икономика и политика", доц. Марчо Марков, проф. Божана Неделчева, доц. Иван Стойчев, директор на Института за следдипломна квалификация, преподаватели и гости.

При откриването на церемонията. Отляво надясно: Н.Пр. Такаши Коидзуми, проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. Иван Стойчев, проф. Божана Неделчева, проф. Антоанета Василева

За мен е чест да присъствам на дипломирането на този юбилеен 20-и випуск на един особен курс по „Глобален мениджмънт и лидерство”, с особено място в историята на нашия университет и на Института за следдипломна квалификация, каза при откриването на церемонията проф. д.ик.н. Стати Статев. Ректорът посочи, че хората от випуска представят две знакови за България компании - Булгартабак Холдинг АД и Виваком. Ние се гордеем с тяхното успешно завършване, изтъкна той и напомни, че УНСС е лидер сред университетите в страната.

Ректорът и японският посланик

Ректорът благодари на Н.Пр. Такаши Коидзуми за съдействието и отличните взаимоотношения между японското посолство и нашия университет и отправи покана към посланика да изнесе публична лекция в УНСС.

Радостен съм, че сътрудничество ни продължава да се развива. Надявам се всички, които са завършили този курс, да успеят да приложат придобитите знания в бизнеса и да допринесат за развитието на България, каза Н.Пр. Коидзуми.

Приветствие към дипломантите отправиха също Илиян Зафиров и Реймънд Акорда.

Ректорът връчи първите дипломи

Проф. Антоанета Василева посочи, че този курс запознава с принципите на японския мениджмънт, осъществява срещи с японски и български преподаватели, обучени в Япония,  включва решаване на казуси, подготвени от преподавателите за японски компании.

Дипломи връчи и японският посланик

Изпитвам удовлетворение и гордост, че курсовете продължават. Завършилите ще бъдат връзката между България и Япония и ще могат да предадат креативността на българите и мъдростта на японците, обединени във вече изградени специалисти по мениджмънт и лидерство, изтъкна проф. Божана Неделчева, която даде началото на курса и на договора с ДЖАЙКА.

Виваком е най-голямата компания в сектора на телекомуникациите и за нас е от ключово значение сътрудничеството с университета. Радваме се, че имахме възможността да сме част от този проект, заяви г-н Сурлеков преди връчването на последните дипломи.

Дипломантите

Галерия снимки от Завършилите курсовете „Глобален мениджмънт и лидерство” и „Маркетинг, реклама и  ...