Тържествена церемония по награждаването на "Студент на годината на УНСС 2013"

За втора поредна година Студентският съвет организира „Студент на годината на  УНСС 2013”  под патронажа на ректора на университета проф. д. ик. н. Стати Статев. На тържествената церемония в аула „Максима“ бяха връчени отличията както на студенти, така и на преподавател и служител на висшето училище, определени чрез онлайн гласуване от самите студенти.

Журито

В категорията „Студент на годината на УНСС” бяха отличени „Бакалавър“, „Магистър“, „Докторант“ и „Студент-спортист на годината“. Несъмнено най-оспорван бе призът „Бакалавър", при който дори се стигна до „балотаж“ между Петко Иванов, Емил Любенов и Илина Мутафчиева. Отличена бе Илина Мутафчиева, студент в трети курс, специалност „Международни икономически отношения“. Тя впечатли журито с активната си работа в младежкия неправителствен сектор и най-вече с факта, че е най-младият брокер на ценни книжа в България, стипендиант в "космически лагер на НАСА", както и младежки представител за България в ООН. Наградата й бе връчена от проф.д.ик.н Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията на УНСС.

Проф. Кисимов връчва наградата на Илина Мутафчиева

Приза в категория “Магистър” получи Яница Маринова от специалност “Бизнес журналистика”. Успехът й е 6.00., а нейният списък с грамоти, призове и сертификати е респектиращ. Отличието й бе връчено от проф. д.ик.н Валентин Кисимов.

Яница Маринова

Любка Камбурова стана победител в категорията “Доктор”. Тя е  бакалвър по “Икономика”, магистър по “Счетоводство”, а сега - докторант в катедра “Счетоводство”. Нейната награда бе връчена от Лилия Еленкова, мениджър образователни проекти в ISIC България.

Любка Камбурова (вляво) получава наградата си от Лилия Еленкова

Ст.преп. Спас Ставрев, ръководител на катедрата “Физическо възпитание и спорт”, награди спортиста на УНСС за 2013 - Веселка Петрешкова. Като капитан на най-добрия женски отбор по  волейбол  тя успешно съчетава спорта с учението, а успоредно с това и поредната стажантска програма. Веселка следва „Право“ и е пълна отличничка.

Веселка Петрешкова (вдясно) и ст. преп. Спас Ставрев

Връчени бяха и две специални награди, осигурени от партньорите на събитието. Колело от БАЗК и стаж в Societte Generale Express Bank спечели Петко Иванов, който е второкурсник в  направление “Икономика и бизнес”.

Студентският съвет отличи проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор на УНСС, с плакет за принос в утвърждаването на студентското самоуправление.

В категорията “Служител на годината 2013”, студентите избраха Атанас Димитров, кариерен консултант в Междууниверситетския център за развитие на кариерата в УНСС. Отличието му бе връчено от секретаря на Студентския съвет Алекс Петков.

Атанас Димитров благодари за отличието

Важен момент в церемонията беше категорията „Преподавател на годината 2013”.  В рамките на седмица студентите от университета имаха възможност да гласуват за своя фаворит онлайн на официалния сайт за събитието. С преднина от 1% победител стана доц. Богомил Манов, преподавател в катедра “Финанси”, който получи плакет от Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет.

Доц. Богомил Манов (вдясно) и Антоан Шотаров

В програмата взеха участие младите хип-хоп изпълнители от Marteen & Daze и No Comment, както и таланти от Националната музикална академия “Панчо Владигеров” и Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.

 

Галерия снимки от Тържествена церемония по награждаването на "Студент на годината на УНСС 2013"  ...