Тържествена церемония по награждаването на "Студент на годината на УНСС 2013"

петък, 17 май 2013 9:34

За втора поредна година Студентският съвет организира „Студент на годината на  УНСС 2013”  под патронажа на ректора на университета проф. д. ик. н. Стати Статев. На тържествената церемония в аула „Максима“ бяха връчени отличията както на студенти, така и на преподавател и служител на висшето училище, определени чрез онлайн гласуване от самите студенти.

Журито

В категорията „Студент на годината на УНСС” бяха отличени „Бакалавър“, „Магистър“, „Докторант“ и „Студент-спортист на годината“. Несъмнено най-оспорван бе призът „Бакалавър", при който дори се стигна до „балотаж“ между Петко Иванов, Емил Любенов и Илина Мутафчиева. Отличена бе Илина Мутафчиева, студент в трети курс, специалност „Международни икономически отношения“. Тя впечатли журито с активната си работа в младежкия неправителствен сектор и най-вече с факта, че е най-младият брокер на ценни книжа в България, стипендиант в "космически лагер на НАСА", както и младежки представител за България в ООН. Наградата й бе връчена от проф.д.ик.н Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията на УНСС.

Проф. Кисимов връчва наградата на Илина Мутафчиева

Приза в категория “Магистър” получи Яница Маринова от специалност “Бизнес журналистика”. Успехът й е 6.00., а нейният списък с грамоти, призове и сертификати е респектиращ. Отличието й бе връчено от проф. д.ик.н Валентин Кисимов.

Яница Маринова

Любка Камбурова стана победител в категорията “Доктор”. Тя е  бакалвър по “Икономика”, магистър по “Счетоводство”, а сега - докторант в катедра “Счетоводство”. Нейната награда бе връчена от Лилия Еленкова, мениджър образователни проекти в ISIC България.

Любка Камбурова (вляво) получава наградата си от Лилия Еленкова

Ст.преп. Спас Ставрев, ръководител на катедрата “Физическо възпитание и спорт”, награди спортиста на УНСС за 2013 - Веселка Петрешкова. Като капитан на най-добрия женски отбор по  волейбол  тя успешно съчетава спорта с учението, а успоредно с това и поредната стажантска програма. Веселка следва „Право“ и е пълна отличничка.

Веселка Петрешкова (вдясно) и ст. преп. Спас Ставрев

Връчени бяха и две специални награди, осигурени от партньорите на събитието. Колело от БАЗК и стаж в Societte Generale Express Bank спечели Петко Иванов, който е второкурсник в  направление “Икономика и бизнес”.

Студентският съвет отличи проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор на УНСС, с плакет за принос в утвърждаването на студентското самоуправление.

В категорията “Служител на годината 2013”, студентите избраха Атанас Димитров, кариерен консултант в Междууниверситетския център за развитие на кариерата в УНСС. Отличието му бе връчено от секретаря на Студентския съвет Алекс Петков.

Атанас Димитров благодари за отличието

Важен момент в церемонията беше категорията „Преподавател на годината 2013”.  В рамките на седмица студентите от университета имаха възможност да гласуват за своя фаворит онлайн на официалния сайт за събитието. С преднина от 1% победител стана доц. Богомил Манов, преподавател в катедра “Финанси”, който получи плакет от Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет.

Доц. Богомил Манов (вдясно) и Антоан Шотаров

В програмата взеха участие младите хип-хоп изпълнители от Marteen & Daze и No Comment, както и таланти от Националната музикална академия “Панчо Владигеров” и Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.

 

Галерия снимки от Тържествена церемония по награждаването на "Студент на годината на УНСС 2013"  ...