Ректорът с национален приз „Човешки ресурси 2012“

петък, 18 януари 2013 12:37

Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, бе удостоен с националния приз „Човешки ресурси 2012“. Високото отличие, което е за неговия „цялостен принос в областта на развитието на икономиката и човешкия капитал в България“, му бе връчено от доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Националния браншови синдикат „Висше образование и наука“-КНСБ.

„Оценявам по достойнство и сърдечно благодаря на управителните съвети на фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“, Националното сдружение на организациите за социални услуги и редколегията на списание „Човешки ресурси“ за удостояването ми с националния приз „Човешки ресурси 2012“. С тези думи ректорът се обърна към проф. Ганчо Попов, организаторите и гостите на официална церемония с благотворителен бал-концерт в помощ на домовете за социални услуги.

От дясно на ляво: Проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. Ганчо Попов, доц. д-р Марчо Марков

„Приемам, че това е високо признание не само за личния ми принос като изследовател в областта на икономиката и заслугите ми за развитието на човешкия капитал в България, но и за успехите на УНСС, на който имам честта да бъда ректор“, отбеляза проф. Статев. Той посочи три примера, които потвърждават това, защото са емблематични постижения на университета през 2012 г.: получената най-висока акредитационна оценка на УНСС сред всички български висши училища; изключително добрата реализация на неговите випускници – министър Тотю Младенов написа в Златната книга на университета, че 97,5 на сто от тях започват работа след дипломирането си; и политиката за академичното израстване. „Каква по-добра духовна симбиоза между икономика и човешки капитал“, каза ректорът.

„Горд съм, че получавам този висок приз в годината, когато отбелязваме 160 години от рождението на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС, защото той е доказателство за академична традиция, приемственост и продължаване на делото на нашите предшественици, чийто девиз е бил „Все напред към усъвършенстване!“, заяви проф. Статев.

Институтът за следдипломна квалификация при УНСС бе удостоен с приз в категорията „Образователна институция за учене през целия живот“, връчен на неговия директор доц. д-р Марчо Марков.

           

           

            

Галерия снимки от Ректорът с национален приз „Човешки ресурси 2012“ ...