Подписан е договорът за модернизация на Университетската библиотека

петък, 03 февруари 2023 14:58

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и арх. Мирослав Кръстев, управител на „Одая архитекти“ ООД, подписаха договор за изготвяне на архитектурен проект за модернизация на Библиотеката на УНСС.

Договорът за първия етап включва изготвяне на архитектурния проект с триизмерна визуализация на помещенията (читални, заемна, отворени пространства), както и проект за обновяване на електрическата инсталация, отоплението, вентилацията и климатизацията.

Проф. д-р Димитър Димитров и арх. Мирослав Кръстев при подписване на договора (от дясно наляво)

Общо средствата за цялостното обновяване на Библиотеката – изготвяне на проект, извършване на основен ремонт, внедряване на съвременни технологии за почистване и съхранение на книжните единици, подобряване на обслужването на ползвателите, са в размер на 1 940 000 лева и са отпуснати с решение на Министерски съвет на 21 декември 2022 г.

„Ние искахме тази субсидия, тъй като Библиотеката на УНСС се нуждаеше от основен ремонт за осъвременяване на библиотечните пространства и благодарим на Министерския съвет, че удовлетвори това желание. След модернизацията, пространството на библиотеката ще се превърне в един притегателен център, както за студенти, така и за преподаватели, в място не само за четене, но и за провеждане на групови занятия, открити уроци, дискусии, премиери на книги и други събития, които ще подпомагат учебния процес“, каза проф. д-р Димитър Димитров.

„УНСС работи активно за подобряване на учебния процес, не само чрез откриване на нови специалности и сътрудничество с университети в страната и чужбина, но и чрез модернизиране и подобряване на учебната среда“, разясни една от основните политики, провеждани от УНСС, ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

На подписването присъстваха и помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, който ще наблюдава изпълнението на дейностите, заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова, отговарящ за библиотеката, в.и.д. зам.-директор на дирекция „Управление на собствеността“ и началник на отдел „Обществени поръчки и търгове“ Самуил Авдала и директорът на Университетската библиотека Петър Петров.

Петър Петров, проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, Самуил Авдала (от ляво надясно)

 

Галерия снимки от Подписан е договорът за модернизация на Университетската библиотека ...