Ново споделено пространство ще бъде изградено в Библиотеката с помощта на УниКредит Булбанк АД

четвъртък, 19 януари 2023 9:23

Дългогодишното сътрудничество между УНСС и УниКредит Булбанк АД продължава с развитието на идеята за изграждане на ново споделено пространство в Библиотеката на Университета. Досега двете страни съвместно създадоха новата магистърска програма по „Количествени финанси", с което УНСС се превърна в първия университет в България, който реализира и предложи на студентите си възможност да изучават тази програма.

Сега е договорено изграждането на ново споделено пространство с помощта на дарение от банката, с което ще се обогатят обучителните възможности за студентите. По този повод екип от УниКредит Булбанк АД се срещна с проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС, за да разгледат пространството, в което ще бъде изграден новият център и да представят идейния проект за създаването на споделено пространство с 20-25 места, с проектор за презентации, екран, с мека мебел и нови подвижни маси.

„Старата гардеробна на Библиотеката, която отдавна не се ползва, ще се превърне в нов модерен комуникационен кът за студентите, в който те ще могат да обсъждат проектите, по които работят, да разработват курсовите си работи, да общуват без да пречат на останалите посетители на Библиотеката“, каза проф. д-р Цветана Стоянова.

На срещата присъстваха Мартин Петков, член на Съвета на настоятелите в УНСС и служител на УниКредит Булбанк АД,  проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор на УНСС, Мария Караманолева, мениджър „Програми за развитие и работодателска марка“ в УниКредит Булбанк АД, Искрин Георгиев, архитект, Ева Илиева, специалист „Управление на проекти“  и Любен Болгуров, архитект - и тримата от УниКредит Булбанк АД и директорът на библиотеката Петър Петров (от ляво надясно)

Бяха обсъдени всички детайли от предстоящия ремонт, обзавеждането и визията.

От УНСС благодариха за партньорското отношение, което ще съдейства за подобряване на учебния процес.

„Центърът ще бъде „шумното място“ на Библиотеката, където студентите ще могат да разговарят, да дискутират, да споделят мисли и идеи“, каза директорът на Библиотеката Петър Петров.

Предстои Центърът да бъде изграден до април 2023 г.

Галерия снимки от Ново споделено пространство ще бъде изградено в Библиотеката с помощта на УниКре ...