Шест австрийски университета посетиха нашия университет с интерес за съвместни проекти и програми

понеделник, 03 октомври 2022 14:46

Представители на University of Applied Sciences BFI Vienna, University of Applied Sciences Wiener Neustadt (FHWN), Carinthia University of Applied Sciences, IMC University of Applied Sciences Krems, Entrepreneurial School и Modul University Vienna бяха на посещение в УНСС. Доц. Михаил Мусов – зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, посрещна гостите с думите: „Намерили сте правилния партньор – най-големият, най-старият и най-престижният икономически университет в Югоизточна Европа.“

В срещата участваха още доц. Владимир Зиновиев – директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура, гл.ас. д-р Юри Ценков – директор на Центъра за изследователски и образователни проекти и г-жа Даниела Димова от Австрийското посолство в България.

Доц. Мусов запозна гостите с постиженията на УНСС, като акцентира върху лидерската позиция на нашия университет в българското висше образование и наука. Акцент в представянето беше дейността на Европейския университет ENGAGE.EU, в който УНСС си партнира с WU и още седем висши училища от Европа. Представителите на австрийските академични среди направиха кратка презентация на своите университети и изразиха интерес към сътрудничество с УНСС в следните области: обмен на студенти и преподаватели, участие в съвместни изследователски и образователни проекти, и създаването на съвместни магистърски програми.

Доц. Михаил Мусов

Доц. Владимир Зиновиев

Гл.ас. д-р Юри Ценков

Срещата завърши с обща снимка пред паметника на проф. Стефан Бобчев.

Галерия снимки от Шест австрийски университета посетиха нашия университет с интерес за съвместни п ...