Създава се Съвместен консултативен съвет на УНСС и Министерството на икономиката

вторник, 12 май 2020 10:28

Създаването на Съвместен консултативен съвет по икономика с участието на представители на УНСС и на Министерството на икономиката обсъдиха на среща на 11 май т.г. ректорът проф. д-р Димитър Димитров и икономическият министър Емил Караниколов, който е възпитаник на нашия университет. Това е поредната стъпка в развитието и обогатяването на дългогодишното ползотворно взаимноизгодно сътрудничество между двете институции.

Ректорът проф. Димитров и министър Караниколов

Съветът ще изготвя анализи, ще провежда изследвания, ще прави прогнози и ще предлага мерки за развитието на българската икономика чрез обединяването на научния потенциал на нашите учени и експертизата на представители на министерството с цел преодоляване на последствията от епидемията и възстановяване на икономиката.

Ректорът проф. Димитров представи на министъра идеята си обучението на студентите от УНСС все повече да се приближава към практиката. „Това ще даде възможност на нашите студенти още по време на своето обучение да придобият практически умения и когато се дипломират, да бъдат вече висококвалифицирани специалисти“, заяви той. По време на срещата беше обсъдена и възможността за съдействие от страна на Министерството на икономиката за осигуряване на повече стажантски практики за студентите от УНСС.

Министър Караниколов се ангажира да съдейства за реализиране на тази идея и приветства желанието на УНСС да задълбочава връзката между висшето образование и практиката. Според него дейността на Съвместния консултативен съвет, която ще съчетае науката с практиката, ще бъде изключително полезна за българската икономика.

Галерия снимки от Създава се Съвместен консултативен съвет на УНСС и Министерството на икономиката ...