Кметът на Кърджали защити докторска дисертация в УНСС

петък, 13 март 2020 15:10

Хасан Азис, кмет на община Кърджали, защити докторска дисертация на тема „Децентрализацията като фактор за развитие на местното самоуправление“ и вече е доктор по администрация и управление на УНСС.  Обучението в образователната и научна степен „доктор“ е проведено в катедра „Регионално развитие“.

Д-р Хасан Азис

На публичната защита на дисертационния труд присъстваха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, проф. Стоян Денчев от УниБИТ, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България г-жа Силвия Георгиева, преподаватели, много гости, сред които и депутати от различни парламентарни групи.

Преди това ректорът се срещна с тях и разговаря с Хасан Азис, като изтъкна връзката между науката, управлението и практиката. В годината на 100-годишния юбилей на УНСС ние даваме реален пример за успешната работа между университета и институциите, изтъкна проф. Димитър Димитров.

Проф. Стоян Денчев пожела успех на докторанта и посочи, че именно в УНСС – университет № 1 се случва това събитие.

По време на защитата в зала „Научни съвети“
Срещата в кабинета на ректора

Новият доктор на УНСС, който е кмет на община Кърджали пети мандат, е и магистър по маркетинг и мениджмънт на нашия университет.

Галерия снимки от Кметът на Кърджали защити докторска дисертация в УНСС ...