Студенти по "Бизнес икономика" на обучение в София Тех Парк

вторник, 02 април 2019 14:34

За трета поредна година София Тех Парк прие студентите от УНСС. Събитието беше организирано от гл. ас. д-р Петя Биолчева и е част от обучението по дисциплината „Иновации в бизнеса“ на третокурсниците от специалност „Бизнес икономика“.

Студентите  проведоха практическо обучение, свързано със средата за иновации в реалната обстановка на технологичния парк. По време на обучението те бяха приети в  лабораторният комплекс , където се запознаха със същността на дейностите провеждани в София Тех Парк. Обучението продължи с посещение на лабораторията по 3D принтиране, където имаха възможност да се докоснат до част от високотехнологичните съоръжения.

Разгледан беше и инкубаторът с помещаващите се около 30 стартиращи компании. Студентите  посетиха сграда Експериментариум и детският интерактивен център TechnoMagicLand, в който разгледаха множеството интерактивни съоръжения, обясняващи научните открития и природния явления. 

За финал третокурсниците имаха възможност да станат част от провеждащата се в Иновационен форум „Джон Атанасов“ конференция на МОН и Европейската комисия „Образовай, за да създаваш“.

Галерия снимки от Студенти по "Бизнес икономика" на обучение в София Тех Парк ...