Осмодекемврийски спортен празник на УНСС

вторник, 04 декември 2018 15:07

Под аплодисментите на препълнената зала в СК „Бонсист“ бяха посрещнати спортистите и представителните отбори на нашия университет, които през 2018 г. отново са сред най-добрите в националната студентска универсиада. Така беше дадено началото на традиционния осмодекемврийски празник на УНСС.

В СК „Бонсист“
Шампионите на УНСС

От името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, спортистите бяха поздравени от проф. Георги Янков, заслужил професор на УНСС и председател на АСК "Св. Георги Победоносец", който изтъкна, че за да има постижения в науката, трябва да има успехи и в спорта. За поредна година УНСС доказа, че заслужава челните места в спорта, посочи той.

Проф. Георги Янков

Доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, благодари на спортистите за труда и постиженията. Зад всеки един успех стоят треньорите на отборите, които полагат много усилия и дават сърцето и душата си за успеха, посочи той.

Доц. д-р Спас Ставрев

Няма спорт, в който да нямаме медали и успехи, обърна се към присъстващите Кристиян Маджуров, председател ан Студентския съвет, и отправи послание към всеки един от студентите да полага много старание както в учението, така и в спорта.

Кристиян Маджуров

По традиция бяха отличени най-добрите  състезатели, отбори и треньори за изминалата година. Най-добър състезател на 2018 г. е плувецът Радо Мерджанов, най-добър отбор - волейболистите ни, а най-добър преподавател - техният треньор ст. преп. д-р Петър Иванов.

Проф. Георги Янков и Радо Мерджанов
Г-н Николай Стайковспортен директор на „Бароко спорт“ и състезател от волейболния отбор
Ст.преп. д-р Петър Иванов и доц. д-р Спас Ставрев

Изявени спортисти поздравиха участниците и гостите на празника (на снимките долу).

Двойката по спортни танци Мария Чухалова и Димитър Гълъбинов
Акробатката Нели Николова
Двойката по спортна акробатика Еванджелин Ясмин Михайлова и Силвина Митрева
Нашият мажоретен състав

Гости на празника бяха и проф. д.ик.н. Пламен Мишев, декан на Бизнес факултета, проф. д-р Николай Щерев, ръководител на катедра „Индустриален бизнес“, Антон Терзиев, отговорник за университетския футбол към БФС, и др.

Галерия снимки от Осмодекемврийски спортен празник на УНСС ...