Ректорът връчи награди за застраховане и осигуряване

петък, 01 юни 2018 11:07

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев беше сред официалните гости на церемонията в „София Хотел Балкан“ по връчването на годишните награди „Застраховател на годината 2017“, „Пенсионноосигурително дружество на годината 2017“, „Застрахователен брокер на годината 2017“, приза „за цялостен принос в развитието на българското застраховане“ и приза „за цялостен принос в развитието на българското осигуряване“.

Проф. Статев връчи две индивидуални награди – за застраховане и за осигуряване.

Проф. Статев връчи наградата за особен принос в развитието на осигуряването на г-н  Мати Лепала, главен изпълнителен директор на Pensions Europe
Ректорът връчи на г-н Янаки Янакиев от "Амарант - България", възпитаник на УНСС,  наградата за принос в развитието на посредничеството в застраховането

В събитието участваха представители на застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавни институции и регулаторни органи, на академичните среди и бизнеса.

Ректорът с вицепремиера  Валери Симеонов

На церемонията присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на труда и социалната политика доц. д-р Бисер Петков, ръководител на катедра „Икономика на търговията“ в УНСС, председателят на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика Хасан Адемов, председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова, зам.-председателят на Комисията за финансов надзор и възпитаничка на УНСС Ралица Агайн-Гури, гости от Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), Европейската актюерска асоциация и др.

Наградените застрахователи и осигурители с гостите и организаторите на церемонията. Ректорът: третият отдясно на ляво

Престижната класация се организира за десета поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Проф. Стати Статев със своя колега доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ

В края на церемонията проф. Статев коментира несъответствието между високия професионализъм на небанковите финансови институции и недостатъчната осведоменост на обществото. Във връзка с това ректорът заяви, че ще предложи на Академичния съвет на УНСС да вземе решение още през есента нашият университет да стане център и организатор на обществена Академия „Застраховане“, която заедно с други висши училища, бизнеса и медиите да работи за подобряване на застрахователната и осигурителната култура на обществото.

Галерия снимки от Ректорът връчи награди за застраховане и осигуряване ...