Семинар на тема „Как да постигнем сигурен успех в един несигурен свят“

сряда, 21 март 2018 13:15

„Как да постигнем сигурен успех в един несигурен свят“ беше темата на семинара, който Дан Мур, един от най-успешните мениджъри в света и президент на известната американска компания „Southwestern Advantage”, проведе в университета.

Днес ще говорим за принципите на успеха, как да развием качества, за да го постигнем, и как да се мотивираме, каза Емил Цветков от Southwestern  Advantage, който откри семинара и представи лектора.

Емил Цветков

Преди лекцията Дан Мур и Васил Чакърдъков, директор по продажби на компанията, връчиха на председателя на Студентския съвет Кристиян Маджуров награда за студентите от УНСС - плакет и чек за 1000 долара - в знак на признание за постиженията им в програма на компанията.

Дан Мур, Кристиян Маджуров и Васил Чакърдъков (от ляво надясно)

Благодаря на всички студенти, които имат заслуга за тази награда. Компанията дава нещо повече на студентите - помага им да развият различни качества по време на кампанията. Наградата ще бъде използвана за всички студенти и за развитието на студентските организации, заяви Кристиян Маджуров.

Кристиян благодари за наградата

Дан Мур каза, че никога не се е предавал пред трудностите и се обърна към студентите с думите: „В живота винаги има спадове и големи успехи, но е грешно хората да изпитват страх от провала.“

Дан Мур

Лекторът разгледа темата за бързоразвиващия се свят и технологиите. Ние трябва да се променяме и адаптираме заедно със заобикалящия ни свят. Нещо, което днес е революция, утре вече ще бъде забравено, посочи Дан Мур и изтъкна, че 50% от професиите, които хората практикуват днес, не са съществували преди няколко десетилетия.

В аула „Максима“

По време на лекцията си Дан Мур акцентира върху нещата, които можем да контролираме сами, и влиянието, което можем да оказваме на околните. Като важни за професионалното и личностното развитие той посочи езика на тялото и енергията, която излъчваме, защото начинът, по който изглеждаме, влияе върху възприятието на околните. Опознайте първо себе си, посъветва той студентите.

По време на семинара

Дан Мур е завършил Харвардския университет. Президент е на компанията Southwestern Advantage, чиято дейност е в областите разработване на продукти, обучения по продажби, връзки с обществеността, бизнес статистика, прогнозиране и създаване на нови центрове. Сега над 70 000 души се обучават в компанията как да създадат свой бизнес и да постигнат целите си. Изнася лекции в различни университети в света - Vanderbilt University, the University of Florida, the University of Nebraska, the University of Kentucky, the University of British Columbia, Cambridge University, Strathclyde University, and the University of Edinburgh.

Галерия снимки от Семинар на тема „Как да постигнем сигурен успех в един несигурен свят“ ...