Наши преподаватели участваха в испано-български семинар в Университета на Валенсия

Като част от изпълнението на финансирания от Фонд научни изследвания проект "Завръщащите се мигранти: сегментация и стратификация на икономическата мобилност" (ДН05/6 от 14.12.2016 г.) доц. Андрей Нончев, ръководител на проекта и ръководител на катедра „Икономическа социология, доц. Венелин Бошнаков, доц. Мария Бакалова и ас. д-р Мариета Христова от УНСС, както и проф. Веселин Минчев от Института за икономически изследвания при БАН, взеха участие испано-български семинар. Той се проведе в Университета на Валенсия и бе на тема „To return or not to return. Different mobility strategies of migrants“. Организатори на събитието бяха Факултетът по икономика на испанския университет, Институтът за икономически изследвания и катедра "Икономическа социология" на нашия университет.

 

Доц. Венелин Бошнаков, доц. Мария Бакалова, проф. Веселин Минчев, доц. Андрей Нончев, ас. Мариета Христова (отляво надясно) 

 

Българските участници изнесоха две презентации. Представеното от доц. Нончев, доц. Бакалова и ас. Христова, бе на тема „Return migration in Bulgaria – methodological aspects and some preliminary empirical evidence“. Доц. Бошнаков и проф. Минчев представиха втората презентация на тема „Bulgarian community in Spain (will the Bulgarians return from Spain?)“.

Семинарът бе открит от генералния консул на България във Валенсия Цветелин Цолов и проф. Франциско Муньос Мургуй, зам.-декан на Факултета по икономика на Университета на Валенсия.

Събитието бе отразено и на страницата на българското Министерство на външните работи (вж. http://www.mfa.bg/embassies/spaingk/events/bg/896/36/8100/index.html).  

Среща на участниците с генералния консул на България във Валенсия 

 

В рамките на работното посещение в Испания, преподавателите от УНСС проведоха срещи и обсъдиха въпроси за българската имиграционна общност в Испания с проф. Хоакин Аранго, директор на Центъра за изследване на миграцията и гражданството към Изследователския институт „Ортега-и-Гасет“ в Мадрид, с Цветелин Цолов и Богдана Мараджийска, издателка на българския вестник в Испания „Нова дума“.

Галерия снимки от Наши преподаватели участваха в испано-български семинар в Университета на Валенс ...