Семинар "Как да намерим сигурност в един несигурен свят" с лектор Дан Мур

петък, 17 март 2017 11:14

Семинарът на тема "Как да намерим сигурност в един несигурен свят" с лектор Дан Мур, един от най-успешните мениджъри в света и президент на известната американска компания „Southwestern Advantage”, изпълни аула „Максима” на УНСС. На събитието присъстваха проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор на УНСС, Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет, Лора Шопова и Васил Чакърдъков, участвали в програмата на "Southwestern Advantage".

В аула "Максима"

Преди лекцията си Дан Мур удостои УНСС с почетен плакет и 1000 долара награда в знак на признание за постиженията на нашите студенти в програмата на компанията. Благодарение на добрите резултати, работата и отдадеността на студентите, УНСС заема 9-о място от общо 300 университета в света. Наградите бяха връчени на проф. Гоев, който благодари от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Той изрази надежда през следващата година университетът ни да се намира сред първите пет висши училища в класацията на американската компания.

Дан Мур връчва наградата на проф. Валентин Гоев
Проф. Гоев благодари за отличието Почетният плакет

Лекцията започна с няколко задачи към присъстващите. Те записаха на лист какви са мечтите им, а Дан Мур окуражи младите хора винаги да ги следват, независимо колко невъзможно звучат те сега. Той даде пример с няколко известни личности в света като Бил Гейтс, Джоан Роулин и Кристиано Роналдо, които са постигнали своя мечтан успех. По думите на Мур парите винаги помагат, но не трябва липсата им да стопира мечтите. Лекторът напомни, че не може да се живее без падове, но страхът от провала е погрешен.

Дан Мур

Мениджърът разказа за някой от своите идоли, които са пример, че възрастта и обстоятелствата не са причина за отказ от желанията и намеренията. „Ако нещо не е възможно днес, то ще стане в бъдеще”, посочи той. Дан Мур напомни, че никой не може да прогнозира бъдещето. „Работата, която работите днес, няма да е същата след 20 години”, изтъкна той. Като важна стъпка към успеха лекторът посочи „разговора със себе си и околните“, необходимостта „да се учим от загубите, но и да помним постиженията си“. „Наблюдавайте тези около вас”, посъветва аудиторията той, защото „понякога не трябва да променяме другите, а да потърсим грешката в себе си“.

По време на семинара

Дан Мур изтъкна, че успехите и неуспехите не са вечни. „Можете да бъдете тези, които поискате”, завърши той и насърчи студентите никога да не се отказват в избрания от тях път.

Дан Мур е завършил Харвардския университет. Като президент на Southwestern Advantage той е отговорен за разработването на продукти, обучения по продажби, връзки с обществеността, бизнес статистика, прогнозиране и създаване на нови центрове. Сега обучава в компанията над 70 000 души на това как да създадат свой бизнес и да постигнат целите си. Изнася лекции в различни университети в света - Vanderbilt University, the University of Florida, the University of Nebraska, the University of Kentucky, the University of British Columbia, Cambridge University, Strathclyde University, and the University of Edinburgh.

Галерия снимки от Семинар "Как да намерим сигурност в един несигурен свят" с лектор Дан Мур ...