Състезание по медиация 2022

четвъртък, 19 май 2022 18:49 /
Начало:
Край:
понеделник, 17 октомври 2022
Място:
Съюз на юристите в България
Подробности:

През 2017, 2018 и 2019 година бяха проведени три поредни национални състезания по медиация за студенти. Тези състезания бяха организирани от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“. За съжаление, пандемичната обстановка възпрепятства организирането им през изминалите две години.

Предвид успеха на първите три издания, както и възторжените отзиви на всички участници, през ноември 2022 година надпреварата ще се проведе за четвърти път.

Целта на състезанието е да даде на студентите практически техники за разрешаване на спорове от различни области на живота – в бизнес среда, в средата, в която ще работят и живеят. Това се постига с прякото им участие в процедура по медиация за разрешаването на спор в рамките на състезанието.

Бихме искали да Ви поканим да участвате в състезанието. Вашият университет има възможност да излъчи 2 свои отбора от по 3 души, които да го представляват. Възможно е да се запише и един 3-ти резервен отбор, който ще участва, в случай, че има места от незаети квоти от други университети.

Студентите могат да са от различни специалности и да бъдат подпомагани от преподавател или друг представител на университета, който да подкрепи подготовката им за състезанието.

Състезанието ще се проведе на 5 – 6 ноември 2022 г. в гр. София, в залите на Съюза на юристите в България /СЮБ/.

Състезанието се организира от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“, с подкрепата на Националната асоциация на медиаторите.

Срокът за кандидатстване е до 17 октомври 2022 г. чрез формуляр за кандидатстване на  e-mail: [email protected] .

Координатор/треньор за състезанието на УНСС ще бъде д-р Юлия Раданова - тел. 0887 887 621.

Ще се радваме да излъчите отбори, които да представляват Вашия университет.

За информация и въпроси на тел. 0889 420 177 и e-mail: [email protected].

ПРОГРАМА