Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Обновено: понеделник, 03 януари 2022 23:16

Проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС: Най-големият бизнес университет в България ви очаква

Уважаеми кандидат-магистри,

С избора на магистратура в УНСС Вие стъпвате върху богат спектър от възможности, определяте широка траектория на движение, правите осъзнат избор в правилната посока на личностното и професионалното Ви изграждане.

100 години най-старото и най-голямото висше икономическо училище в Бъл­гария и Югоизточна Европа е авторитетна академична институция, която поддържа изключително висок стандарт в образованието и дава модерно и обвързано с практиката обучение на своите студенти.

Преминавайки през предизвикателствата на времето, виждаме как светът се променя, съвременното образование се дигитализира, превръща се в икономика на интелекта и ние трябва да сме готови за това.

УНСС успя само за два дни да премине към онлайн обучение и впоследствие да доразвие електронната система „Уеб студент“, когато през март 2020 г. бе обявена пандемията. Изградили сме онлайн инфраструктура на целия процес от студентския живот. Наричаме това 360-градусов дигитален пръстен. УНСС има и патент за електронна студентска книжка. Единствена в България.

Целта на УНСС, като най-големия бизнес университет в България, е да осигури на студентите си подходяща среда, за да преминат успешно през промените и да са в унисон с динамиката на пазара на труда. Университетът развива дългосрочни партньорства с бизнеса и с организации, ангажирани с качеството и конкурентоспособността на образованието.

За поредна година УНСС е обявен за най-престижното висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподава­телите във висшите училища, определени на база на класиране от Рейтинговата система на висшите училища в България.

Ако станете студент в УНСС, ще се обучавате по учебни програми и планове, отговарящи на най-новите образователни стандарти и практики в света; ще Ви четат лекции едни от най-авторитетните преподаватели в България, които са и експерти на ключови позиции в практиката; ще имате достъп до световни бази данни в нашата университетска библиотека.

В УНСС първите си крачки в знанието са направили стотици именити съна­родници, формирали елита на нацията, сред които 9 министър-председатели на България.

За нас е чест, че международно признат лидер и визионер в развитието на световната икономика, като управляващия директор на Международния валутен фонд – Кристалина Георгиева, с гордост е отбелязала в автобиографията си на страницата на институцията, че е възпитаник на УНСС и е била преподавател в нашия Университет.

Нека примерът на нашите възпитаници бъде вдъхновение за избора на правилния път. Страната ни се нуждае от образовани, възпитани и мислещи европейски граждани.

През новата учебна година ще се радвам да се видим присъствено в университета!

Желая ви успех!

На добър час!