Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Обновено: петък, 19 януари 2018 16:13

Таня Колева – Варшава, Полша - летен семестър 2016-2017

Здравейте,

Казвам се Таня и тази година съм в четвърти курс в Университета за Национално и Световно Стопанство в София, където уча в специалност „Международни отношения”.

Идеята да участвам по програма „Еразъм+” беше в съзнанието ми още от първи курс, когато разбрах за съществуването й. Когато започна втората ми година в университета, се запознах с едно момиче, което беше по това време на Еразъм в Полша. Решението ми да участвам беше взето, след като разговарях с нея и ми сподели нейните впечатления, колко е интересно и как такава възможност не е за изпускане. Нямаше какво повече да му мисля, реших и си занесох документите на другия ден!

Колебаех се много между две от опциите за място – Прага, Чехия или Варшава, Полша. След т.н. ‘изследване и проучване’ на държавите, се спрях на Варшава, столица на голяма и пълна с история страна.

Всички бяха много позитивно настроени и дружелюбни. Всеки един от преподавателите беше готов да обясни по най-обикновен начин всяко свое изречение с цел информацията да е лесно разбираема от цялата аудитория. Колегите ми, които бяха от най-различни страни, винаги бяха готови за екскурзия до някое ново място, което караше усмивката да не слиза от лицето ми. А колкото до времето... добре, че не бях там през зимния семестър! Голям студ!!

Нещата, които искам да запомня завинаги са много – възможностите, които имах да пътувам всяка седмица на ново място, да разговарям с хора от всяка една националност, опознавайки техните култури, обичаи и местата, които биха ми показали в техните страни.

Неща, които искам да забравя.. няма такива! Всичко, което изживях по време на моето приключение наречено „Еразъм” ме научи на много неща и ме изгради още повече като човекът, който съм сега. Сбъднах още една моя мечта и това е повече от прекрасно!

 

 

Прикачени файлове:

image/jpeg Koleva.JPG - 2785 KB

image/jpeg Poland.JPG - 2757 KB

image/jpeg tanni.JPG - 3755 KB

image/jpeg kkk.JPG - 2491 KB

image/jpeg tk.JPG - 3102 KB