Чуждестранни кандидат-студенти и студенти

Обновено: петък, 01 юли 2022 15:44

Компенсации на високите цени на електронергия за студенти и докторанти, живеещи в общежитие

                    

Уважаеми колеги, студенти и докторанти, живущи в студентските общежития на УНСС,

След проведени преговори между Националното представителство на студентските съвети в РБ /НПСС/, Министерството на образованието и науката /МОН/ и Министерството на финансите /МФ/ беше постигнато споразумение за допълнително компенсиране на разходите за електрическа енергия на живущите в студентските общежития. В тази връзка, УНСС получи писмо от Министерството на образованието и науката, с което се отпускат допълнителни средства за компенсиране на високите цени на  ел. енергия.

Всички студенти и докторанти, настанени в студентските общежития на УНСС и заплатили ел. енергия в периода януари – април 2022 г., ще бъдат компенсирани както следва:

  • за месец Януари        - с 9,92 лв.;
  • за месец Февруари   - с 8,04 лв.;
  • за месец Март            - с 12,03 лв.
  • за месец Април          - с 6,12 лв.

Средствата ще бъдат превеждани по банковите сметка на учащите. За целта, всеки студент и докторант, живял на студентско общежитие в посочения период, следва да изпрати своя IBAN сметка в pdf формат от университетската си студентска поща (с разширение unwe.bg) на имейл адрес: [email protected] в срок до 10.07.2022 г.

Учащите се, които не са изпратили своите банкови сметки в посочения срок ще загубят правото да получат компенсациите за ел. енергия и средствата, предвидени за тях ще бъдат върнати в бюджета на МОН!

За допълнителна информация може да позвъните на посочените телефони: