Център за добри управленски практики

Научен семинар за представяне на резултати от проект на тема “Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България”

четвъртък, 30 май 2019 19:57

На 16 май 2019 г. в УНСС се проведе научен семинар на тема „Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България”.

Той бе организиран във връзка с изпълнение на дейностите по научноизследователски проект, на тема: “Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България”, финансиран по Договор № ДН15/10 от 11.12.2017 г., сключен с Фонд „Научни изследвания” при Министерство на образованието и науката. 

Ръководител на проекта е доц. д-р Силвия Трифонова, преподавател в катедра «Финанси» на УНСС, а членове на научноизследователския проект са проф. д.ик.н. Николай Неновски, катедра „Финанси”, доц. д-р Цветана Стоянова, от катедра „Управление” и директор на Центъра за добри управленски практики, доц. д-р Атанас Атанасов, катедра „Статистика и иконометрия”, гл. ас. д-р Драгомир Стефанов, научен секретар на катедра „Недвижима собственост”, гл. ас. д-р Милена Ковачевич, гл. ас. д-р Янко Христозов, и редовен докторант Свилен Колев от катедра „Финанси”, и задочен докторант Даниел Парушев от катедра „Управление”.

Научният семинар бе официално открит от ръководителя на проекта. В него взеха участие с научни доклади доц. д-р Силвия Трифонова, редовен докторант Свилен Колев и изявените студенти, обучаващи се в специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език”, редовно обучение, ОКС „Бакалавър”, 3-ти курс, УНСС – Богомила Корманова, Стоян Тушинов и Божидар Димитров. Всички изнесени доклади бяха свързани с представяне на резултати от първия етап на проекта.

 

 Доц. Трифонова открива научния семинар

 

 Редовен докторант Свилен Колев от катедра „Финанси”, УНСС, изнася своя научен доклад на тема „Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България”

 

 Богомила Корманова, студент в специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език”, ОКС "Бакалавър", УНСС, изнася своя научен доклад на тема „Сравнителен анализ на конвенционалната и неконвенционалната парична политика на ЕЦБ”

 

 Стоян Тушинов, студент в специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език”, ОКС "Бакалавър", УНСС, изнася своя научен доклад на тема „Цели и инструменти на паричната политика на ЕЦБ”

 

На научния семинар присъстваха над 50 участника – хабилитирани преподаватели от УНСС от различни катедри и факултети, млади учени – асистенти и докторанти, както и много студенти, обучаващи се в ОКС "Бакалавър" и ОКС "Магистър" в УНСС.

 

Участници и гости на научния семинар

 

 

 Студентите в залата

 

На участниците с научни доклади и на членовете на проекта бяха връчени сертификати за участие при официалното закриване на научния семинар. Всички присъстващи бяха изключително удовлетворени от нивото на представените научни разработки и проведените дискусии по проблемите на иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки по света.

 

 Връчване на сертификатите за участие в научния семинар

 

 Ръководителят и членовете на научноизследователския проект, участници в научния семинар на тема „Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България”

 

Резултатите от проведения научен семинар на тема „Иновативната неконвенционална парична политика на водещите централни банки – състояние и ефекти за България” ще бъдат публикувани в сборник с доклади, който предстои да бъде издаден на електронен носител от Издателския комплекс на УНСС (ИК – УНСС).

Галерия снимки от Научен семинар за представяне на резултати от проект на тема “Иновативната некон ...