Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Публична лекция по повод 142 години от обесването на Левски

сряда, 25 февруари 2015 16:29

На 20 февруари (петък) от 14:00ч., по повод 142 години от кончината на Апостола на свободата – Васил Левски, в Регионалния център за дистанционно обучение се проведе публична лекция на тема „Левски и дейността му в град Хасково”. 

Специални гости на лекцията бяха ученици и преподаватели от СОУ „Васил Левски” гр.Хасково, които ден по-рано отбелязаха празника на своето училище и с посещението си в РЦДО финализираха "Седмицата на патрона", организирана в чест на Апостола. 

cde-haskovo_e4b2f_DSC_4003.jpgГости на лекцията

Лекторът - доц.Пенчо Пенчев от катедра „Политическа икономия”, запозна учениците с любопитни биографични данни от живота на Левски, наричайки го „единственият истински български герой”. 

cde-haskovo_1e073_DSC_3986.jpg

доц.Пенчо Пенчев изнася лекция пред ученици и гости

Г-н Пенко Добрев  - представител на Регионалния исторически музей в гр.Хасково, пък разказа за посещенията на Дякона в Хасково, както и за отношенията му с видни хасковски дейци.

cde-haskovo_60452_DSC_4009.jpg

Пенко Добрев от Регионален исторически музей гр.Хасково

След лекционната част, директорката на училището – г-жа Михайлова, връчи награди и грамоти на учениците, класирали се на възлови места в конкурсите, организирани в чест на Левски. 

cde-haskovo_60452_DSC_4068.jpg

г-жа Михайлова награждава ученици

Директорът на РЦДО Хасково - доц.Живко Драганов, награди с книги изявени ученици от СОУ-то, участвали в литературните конкурси.  

cde-haskovo_60452_DSC_4075.jpg

доц.Драганов награждава ученици от СОУ"Васил Левски"




Галерия снимки от Публична лекция по повод 142 години от обесването на Левски ...