Петият випуск предприемачи взе дипломи

понеделник, 14 декември 2015 9:05

На официална церемония в зала „Тържествена” бяха връчени дипломите на петия випуск от специалност „Предприемачество”.

Абсолвентите в зала "Тържествена"

На събитието присъстваха зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Валентин Гоев, ръководителят на катедра „Предприемачество” и директор на Института за развитие на предприемачеството проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, посланикът на Казахстан в България Н.Пр. Темиртай Избастин, проф. Митко Димитров, директор на Икономическия институт на БАН, инж. Илия Келешев, председател на Българската браншова камара по машиностроене, Димитър Кузев, директор на ЗММ Хасково, представителят на Банка ДСК Диана Паригвоздева, директорът на отдел „Бизнес клиенти“ в УниКредит Булбанк  Димитър Пенков, изпълнителният директор на ИКТ Клъстер Анна Найденова, д-р Кирил Григоров, управител на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП), Башар Рахал, артист и продуцент, преподаватели, гости, студенти.

Гостите

Проф. Тодоров откри церемонията. „Предприемачеството е уникална дейност. В него има финанси, маркетинг, право, човешки ресурси, мениджмънт, затова то е толкова сложно, но и важно в обществото и икономиката”, заяви проф. Тодоров. В кратко експозе той разказа за историята на катедрата, постиженията и проблемите. Отбеляза също, че УНСС е пионер в Западна Европа, защото има малко университети, които обучават по предприемачество в бакалавърска степен.

Проф. Тодоров открива церемонията. Вдясно: проф. Гоев

„Такива дни като днешния са малко в живота на човек – първи учебен ден, абитуриентски бал и дипломиране… Но трябва да сте наясно, че с това не завършва обучението ви, то продължава през целия живот”, каза проф. Гоев. Той посочи, че следващата титла - „доктор“, отваря врати по целия свят. Образованието в  УНСС е на европейско ниво, това е най-големият университет в страната, изтъкна още той. По думите му, освен специалните познания, са необходими и добро владеене на чужд език и висока компютърна грамотност.

Дипломи и книги за отличниците

Церемонията продължи с връчването на дипломите. Първи ги получиха двете отличнички от випуска Петя Чобанова и Елица Хорозова.

Петя благодари на преподавателите от катедрата за получените знания, дисциплина, организационни умения.

Изказване направи и инж. Келешев, който сподели, че за съжаление машиностроенето не е това, което е било, но се надява ситуацията в отрасъла да се подобри. Абсолвентите поздрави и Димитър Кузев. Той сподели, че е практикувал всички професии в машиностроенето. Пожела здраве на абсолвентите, а също и да не спират да учат.

Посланикът на Казахстан връчва дипломата на абсолвентка

Анна Найденова благодари на катедрата за поканата и заяви, че ще се радва да работи с много от вече завършилите студенти.

Д-р Кирил Григоров пожела на младежите да имат големи мечти и високи цели и да ги следват през целия си живот.

Дипломи връчи и Башар Рахал

Да бъдат борбени и да не се плашат от предизвикателствата  пожела на абсолвентите и Башар Рахал.

След изказванията и връчването на дипломите, тържеството продължи с коктейл.

 

Галерия снимки от Петият випуск предприемачи взе дипломи ...