Новият випуск магистри и бакалаври изпрати катедра "Икономика на туризма"

понеделник, 30 ноември 2015 14:03

Осемдесет бакалаври от специалност „Икономика на туризма“ и 14 магистри от специалностите „Икономика на туризма“, „Международен туризъм“ и „Икономика на туризма и свободното време с преподаване на английски език“ получиха дипломите си. Официалната церемония се проведе в зала „Тържествена“ и на нея присъстваха новият декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Димитър Тадаръков, ръководител на катедра „Икономика на туризма“, проф. д-р Таня Парушева, научен секретар на катедрата, проф. д-р Манол Рибов, доайен на катедрата, както и много близки и приятели на абсолвентите.

Проф. Тадаръков, проф. Парушева, проф. Димитров, проф. Рибов (отляво надясно)

Сигурно дълго ще гледате снимките от дипломирането, ще си спомняте този важен ден в живота, обърна се към бакалаврите и магистрите проф. Димитър Димитров. Той ги приветства от името на ръководство на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и им пожела успешна реализация. Туризмът има огромен потенциал, отбеляза деканът и илюстрира успеха на завършилите специалността с високата стартова заплата и добрата кариера. Вие сте тези, които ще променят професията към по-добро, ще се развиват и успяват, изрази увереност той. 

Проф. Димитров връчва диплома и грамота на отличник-магистър

Като „най-умните и най-красивите“, определи възпитаниците си ръководителят на катедра „Икономика на туризма“. Успяхме да създадем от вас знаещи и можещи хора, сега предстои да се докажете, каза проф. Тадаръков. Според него около 20 процента от завършващите специалността се реализират успешно във финансовия и банковия бизнес, още толкова заминават на работа в чужбина, а останалите 60 на сто остават да работят в сферата на туризма в страната. Този дисбаланс от последните години предстои да се разреши със създаването на Съвет за кадрите в туризма към Министерството на туризма, посочи той, а присъстващите аплодираха репликата му, че през последните 10 години няма нито един безработен от завършилите специалността. 

Дипломата на бакалавър връчва проф. Тадаръков

Проф. Димитров връчи дипломите на отличниците магистри и бакалаври. След випуска бакалаври с отличен успех завършва една студентка, а повечето от магистрите са постигнали забележително високи резултати.

Галерия снимки от Новият випуск магистри и бакалаври изпрати катедра "Икономика на туризма" ...