Център на УНСС стана първата българска институция в Академичната мрежа на ОССЕ

петък, 23 януари 2015 14:35

Успешно приключи процедурата за присъединяването на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността (ЦСИОС) към Катедрата по национална и регионална сигурност на УНСС към Мрежата на ОССЕ за Think Tanks и академични институции на Организацията на сигурност и сътрудничество с Европа (ОССЕ). ЦСИОС е първата българска институция, включена в Академичната мрежа на ОССЕ. Представител на Центъра е неговият директор  доц. д-р Цветан Цветков. Виж повече.  

ЦСИОС е създаден с решение на Академичния съвет през 2008 г. и има статут на основно обслужващо звено на УНСС и катедра „Национална и регионална сигурност“.

Академичната мрежа, която е създадена по предложение  на генералния секретар на ОССЕ Ламберто Заниер на 12 юли 2011 г., осигурява експертизи, организира дискусии и спомага за по-голямата информираност на ОССЕ. Мрежата помага да се изясни същността и процеса на постигане на обща визия за сигурността на евроатлантическата и евразийската общност от  участващите държави и се използва за обмен на експертизи и координация на дейностите между членовете й.

 В мрежата са включени изследователски институции на територията, която обхваща ОССЕ, занимаващи се с академични изследвания и политически анализи на въпроси, свързани със сигурността, част от дневния ред на ОССЕ. (В ОССЕ членуват 57 държави от Европа, Азия и Северна Америка). 

Галерия снимки от Център на УНСС стана първата българска институция в Академичната мрежа на ОССЕ  ...