УНСС бе домакин на националния конкурс по счетоводство за средношколци

понеделник, 09 декември 2013 13:08

Нашият университет бе домакин на финалния етап от XV национален конкурс по счетоводство за средношколци. В състезанието, което се проведе в зала 2023, взеха участие дванадесетокласници от цялата страна.

Регламента и условията на задачите представи пред участниците Димитрана Христова, регистриран одитор към Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). На събитието присъстваха доц. д-р Румяна Пожаревска, заместник-декан на Финансово-счетоводния факултет, и ас. Борислав Боянов, член на Оперативния съвет на конкурса по счетоводство.

Димитана Христова представя регламента и условията на задачите

Организатори на конкурса са ОРКП “Мисъл” и списание “Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения”, а съорганизатори - УНСС и ИДЕС. Председател на Програмния съвет на конкурса е проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет на УНСС.

Средношколците в зала 2023 на университета

Националният конкурс по счетоводство за средношколци се организира за първи път през 1999 г. от ОРКП “Мисъл” и списание “Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения”. В него всяка година взимат участие абитуриенти от професионалните гимназии по икономика и други училища от страната. В конкурса участват и преподаватели по счетоводство, които са методически ръководители на учениците. Класираните на първите пет места участници получават оценка “Отличен 6.00” за успешно положен кандидатстудентски изпит в УНСС за поднаправление “Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2014/2015 година.

 

Галерия снимки от УНСС бе домакин на националния конкурс по счетоводство за средношколци ...