Дипломира се и випуск 2013 на специалност "Счетоводство"

четвъртък, 21 ноември 2013 0:00

На официална церемония в аула „Максима“ тържествено бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалност „Счетоводство“ випуск 2013 г. 

Абсолвентите в аула "Максима"

Проф. д-р Стоян Стоянов, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, поздрави абсолвентите с постигнатите добри резултати. Дипломите са като конвертируеми ценни книжа, с които може да имате работа и кариерно развитие тук и в чужбина, посочи проф. Стоянов. Но не се заблуждавайте, университетът не готви счетоводители. Той дава академично образование, след което следва опитът. Не забравяйте обаче, че знанието е лампата, която осветява пътя напред, резюмира най-важните стъпки към успеха ръководителят на катедрата.

 Проф. д-р Стоян Стоянов

Счетоводната материя е динамична, трябва постоянно да се чете  и да се изучава новото в областта. Най-добрата практика е добрата теория, напомни още проф. д-р Стоян Стоянов.

При откриването на церемонията. Отляво надясно: проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор, проф. д.ик.н. Иван Душанов, проф. д-р Емилия Миланова, доц. д-р Даниела Фесчиян, научен секретар на катедра "Счетоводство и анализ", доц. д-р Румяна Пожаревска, зам.-декан на Финансово-счетоводния факултет 

За всички нас днес е паметен ден, поздрави бакалаврите и доайенът на счетоводната наука в България проф. д.ик.н. Иван Душанов Специалността отваря широко вратите към науката и практиката, зелената светлина на семафора е пред вас. Но успехът ще зависи от постоянното ви професионално израстване, напомни също той и формулира най-важното си послание: Бъдете винаги верни стожери на отчетността и контрола за благото на Родината си,

Проф. Душанов връчва дипломата на абсолвентка

Проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС, поздрави бакалаврите от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев. Вашата специалност е една от най-престижните и затова имайте високото самочувствие на хора, завършили най-добрия университет, най-добрия факултет и най-добрата специалност, която се е превърнала в марка на УНСС, изтъкна проф. Павлова.

Проф. Павлова връчи дипломите на бакалаврите-отличници

"Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действа“, цитира думите на големия български политик и банкер Атанас Буров един от абсолвентите, който изрази от трибуната вижданията и надеждите на колегите си (на снимката долу).

Дипломи и грамоти за бакалавър отличник получиха близо десетина от завършилите. За „равновесие“ първи бяха Диана Гинева и Кирил Башикаров, чийто дипломи бяха връчени от проф. д-р Веселка Павлова.

Галерия снимки от Дипломира се и випуск 2013 на специалност "Счетоводство" ...