Наши учени участваха в международния семинар "Юридически статути и политически функции на интерпарламентарните организации"

четвъртък, 17 октомври 2013 11:35

Проф. д.ик.н Мария Чавдарова от катедра „Политология“ и проф. д-р Динко Динков от катедра „Международни отношения“ участваха в международния семинар на тема: "Юридически статути и политически функции на интерпарламентарните организации", организиран от Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа в София.

Семинарът се проведе при домакинството на Народното събрание на Република България с участието на депутати и национални координатори от парламентите на ПСЮИЕ, представители на партньорски регионални и международни организации, експерти в областта на  международното право и международните отношения.

Проф. д.ик.н. Мария Чавдарова и проф. д-р Динко Динков по време на международния семинар

Проф. д.ик.н Мария Чавдрова представи резултатите от двугодишното изследване на УНСС  "Интереси и възможности за сътрудничество между държавите в Югоизточна Европа", което съдържа политически и юридически аргументи в подкрепа на конституирането на Парламентарната асамблея на ПСЮИЕ. Очаква се тя да бъде създадена през пролетта на следващата година в Букурещ.

Проф. д-р Динко Динков характеризира общия интерес на държавите-членки на ПСЮИЕ от институционализиране на интерпарламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа и сподели практически опит от работата си в седем български правителства.

Галерия снимки от Наши учени участваха в международния семинар "Юридически статути и политически ф ...