УНСС ще си сътрудничи с Фонда за гарантиране на влоговете в банките и Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

сряда, 09 октомври 2013 17:21

Университетът за национално и световно стопанство подписа два нови документа за сътрудничество и съвместна дейност с национални институции. На подписването във висшето училище присъстваха членовете на Ректорския съвет.

Осигуряване на възможности за стажове и реализация на студенти, участие в научни проекти, съвместно организиране на научни прояви, подготовка на експертизи, разработка на общи академични програми, анализи и проучвания в областта на гарантирането на влоговете и банковата несъстоятелност предвижда меморандумът за сътрудничество между УНСС и Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Документът бе скрепен с подписите на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и председателя на УС на фонда Росен Николов.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев (вляво) и Росен Николов след подписването на договора

Има много насоки, в които можем да развием съвместна дейност, посочи проф. д.ик.н. Стати Статев. Той изтъкна значимостта на сътрудничеството за повишаването на  практическите познания на студентите от Финансово-счетоводния факултет в тази област, както и на популяризирането на европейските и националните правила за схемите за гарантиране на влоговете.

Ние сме практиците, вие сте академичните представители, а синергията между теорията и практиката ще има значим краен ефект, каза Росен Николов, който е възпитаник на УНСС. 

На подписването присъстваха членовете на ректорското ръководство. Вляво: проф. д-р Емилия Миланова, координатор по изпълнение на договора от страна на УНСС

Координатор по изпълнението на меморандума от страна на УНСС ще бъде проф. д-р Емилия Миланова, а от страна на ФГВБ – Росен Николов.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев и председателят на КПНРО Ваня Донева подписаха рамков договор за сътрудничество между УНСС и Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО).

Комисията е един от потенциалните работодатели на кадрите, които университетът ни подготвя, посочи проф. д.ик.н. Стати Статев. Сигурен съм, че ще имаме всички условия за ползотворно сътрудничество, подчерта той и отбеляза, че проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор на УНСС и зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“, втори мандат, е член на КПНРО.

Проф. Стати Статев и Ваня Донева подписват споразумението

Координатор по изпълнението на договора от страна на УНСС ще бъде проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, а от страна на КПНРО - Виктор Трифонов, главен секретар на Комисията.

Документът има за основна цел да представи нашия университет чрез  своите специалисти, а от друга страна да използваме практическите умения на експертите от Комисията, посочи проф. Башева. Вече е насрочена среща, на която студентите от факултета ще могат да се запознаят с  работата на КПНРО.

Проф. Статев и г-жа Донева с координаторите по изпълнението на договора проф. д-р Снежана Башева (вляво) и Виктор Трифонов

С договора ще се открият нови възможности за взаимодействие, рамковото споразумение ще е в интерес и на двете институции, каза Ваня Донева.

Споразумението поставя основата на бъдещо съвместно сътрудничество, в което УНСС със своите възможности и научно-експертен потенциал ще участва в лекторска и консултантска дейност, обучения в университета на специалисти и служители на КПНРО и др. Предвижда се провеждане на стажове и обявяване на работни позиции за студенти в Комисията, взаимно участие и сътрудничество в семинари, конференции, експертизи, консултации и др.

 

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с Фонда за гарантиране на влоговете в банките и  Комисията ...