Ден на кариерата в УНСС

четвъртък, 25 април 2013 12:08

С „Добре дошли в УНСС“, приветства ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев  представителите на бизнеса и на държавна администрация – участници в Деня на кариерата. Във фоайето на УНСС  едни от най-големите компании в страната, сред които ОББ, УникредитБулбанк, HP, Нестле, Кока Кола, Корпоративна Търговска банка, Банка ДСК, БНБ, Прокредит Банк, IBM и Агенцията по заетостта, представят пред студентите своите стажантски програми и свободни работни позиции.

Проф. д.ик.н. Стати Статев открива Деня на кариерата в УНСС

Ректорът изтъкна, че Денят на кариерата е най-големият университетски кариерен форум, организиран от Студентския съвет със съдействието на Job.bg, Бизнес клуб УНСС и Междууниверситетския център за развитие на кариерата. Това е чудесна възможност студентите да се срещнат и разговарят в своя университет с представители на най-големите компании в банковия и финансовия сектор, в сектора на бързооборотните стоки, да им предоставят  своите CV-та и мотивационни писма, да задават въпроси и да получат информацията, която ги интересува, да присъстват на презентации, посочи проф. Статев. Той бе категоричен, че интересът на работодателите към събитието е напълно основателен.  „През миналата година данните на Националния осигурителен институт показаха, че 97,5 на сто от бакалаврите и магистрите, които завършват нашия университет, започват работа по специалността си. Дипломата на УНСС е гаранция за отлично образование и потвърждение на това е фактът, че хиляди наши възпитаници намират своята професионална реализация в частния и държавния сектор“, подчерта ректорът.

Приветствие на Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. На откриването на форума присъства и цялото ректорско ръководство на университета.

Проф. Статев посочи също, че академичното ръководство на университета винаги е подкрепяло кариерните форуми, защото те са ефективен посредник между студентите, бизнеса и държавната администрация. „Често в публичното пространство се говори за липсата на връзка между висшето образование и бизнеса. Ние в УНСС не говорим. Ние действаме в постоянно сътрудничество с работодателите“, изтъкна ректорът. „Днешният кариерен форум е поредното доказателство за това и очаквам, че те ще оценят по достойнство знанията и уменията на студентите на УНСС и ще ги поканят на работа или стаж.“

Пред щандовете на фирмите

Радваме се, че Агенцията по заетостта отново е тук, на кариерния форум на УНСС, посочи в приветствието си Камелия Лозанова, изпълнителен директор на агенцията. Студентите от УНСС са сред най-бързо развиващите се и проспериращи в кариерата, изтъкна тя. Ани Димитрова от Job.bg, официален партньор на Деня на кариерата в УНСС за поредна година, призова студентите да „атакуват“ представените фирми, защото „посоката е вярна и тя е напред“. Благодарност към ръководството на УНСС за съдействието и подкрепата за форума, отправи Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет. Той отбеляза, че студентите получават в университета много знания, които могат и трябва да използват за реализация и добра кариера.

Разговор "на място" с представителите на фирмите 

Своеобразната трудова борса в университета продължава през целия ден. Около щандовете на водещите фирми във фоайето на УНСС не спират да се тълпят студенти.

Огромен е интересът на студентите към предлаганите стажове и работни позиции 

Галерия снимки от Ден на кариерата в УНСС ...