УНСС и CIMA с практически семинар за студенти и докторанти

вторник, 27 април 2021 15:07

На 20 април т.г. катедра „Счетоводство и анализ“ съвместно с Института на сертифицираните управленски счетоводители (CIMA) проведе семинар за студенти и докторанти на УНСС на тема “Management Accounting: Future Professionals”.

Събитието откри зам.-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество доц. Михаил Мусов. Той приветства гостите и аудиторията с думите, че УНСС се гордее с дългогодишното си партньорството със CIMA и с постигнатите резултати. „CIMA е организация, която акцентира не само върху развитието на професионалните компетентности, но и върху не по-малко важната личностна компетентност, социална компетентност и компетентност за придобиване на умения за учене през целия живот. Голяма е добавената стойност за нашите студенти от специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“, на които CIMA признава първите осем от всичките 16 изпита от престижната международно призната професионална квалификация Chartered Global Management Accountant (CGMA), разработена от CIMA в партньорство с Американския институт на дипломираните експерт-счетоводители”. Karen Phang, CPA, ACMA, CGMA – асоцииран директор „Връзки с академията“ от Малайзия, приветства студентите от името на CIMA.

Гости на събитието бяха Piotr Glowacki, главен мениджър „Бизнес развитие“ за Централна и Източна Европа, Anna Howard, главен мениджър „Инициативи с академията“ и Nora Luquer, водещ мениджър „Университетски инициативи“ от Асоциацията на международните дипломирани професионални счетоводители, САЩ. Anna Howard подкрепи студентите с думите: „Вие сте щастливци, защото имате такива преподаватели. Нашият международен опит показва, че това е рядкост. Възползвайте се от тяхната отдаденост и бъдете ненаситни за знание!“.

Специален гост на събитието беше г-жа Деница Петковска, ACMA, CGMA – алумни на катедра „Счетоводство и анализ“ при УНСС и настоящ мениджър „Финансов контролинг“ в bTV Media Group. Тя сподели своя опит от обучението си в CIMA, както и ключови аспекти от дейността на съвременните професионалисти в областта на управленското счетоводство и финансите.

Събитието се организира в рамките на университетски проект НИД НИ-1-2019 с ръководител доц. д-р Николай Орешаров.

Галерия снимки от УНСС и CIMA с практически семинар за студенти и докторанти ...