УНСС дари над 300 заглавия икономическа литература на StudyHub

четвъртък, 15 април 2021 11:11

УНСС направи дарение от над 300 книги с научна икономическа литература на споделеното младежко пространство за учене в Студентски град – StudyHub.

Това е първото споделено младежко пространство за учене по модела на западните 24/7 работещи библиотеки. Идеята за пространството се ражда преди 3 години, когато Мартина Георгиева и нейна приятелка за поредна вечер учат в бензиностанция в близост до общежитието им, за да не смущават съквартирантите си. Докато учат в бензиностанцията забелязват, че там идват доста други студенти, които правят същото. Тогава, заедно с група техни колеги решават да създадат пространство за всички студенти, които имат нужда от място за учене, което да работи денонощно, разказва Мартина, една от основателките на пространството. 

Както всяко начало, така и това било трудно. Благодарение на упоритостта и стремежа да допринесат за студентската общност, групата младежи успяват с помощта на Столична община и редица други спонсори да създадат това място. То работи успешно вече две години и се радва на голям интерес сред студентите. Дори се планира отварянето на още едно такова пространство в района. 

Като най-големия университет в страната и на територията на Студентски град, ръководството на УНСС припозна инициативата като високо значима за студентската общност. Университетът предоставя на читателите на младежкото пространство научна литература в областите: икономика, финанси, счетоводство, управление, право, мениджмънт, комуникации, политика и др.

“Това е една прекрасна инициатива от студенти за студенти. Това дарение отразява желанието на ръководството на университета колкото може повече млади хора да имат достъп до съвременна икономическа  литература. Тук идват и много наши студенти и смятам, че ще бъде от полза за тях да четат близо до дома си, както за изпити, така и за работа по екипни проекти, за обогатяване на знанията и уменията им”, сподели проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Тя лично посети StudyHub, за да предаде дарението и да поздрави студентите за техния ентусиазъм и упоритост.

Галерия снимки от УНСС дари над 300 заглавия икономическа литература на StudyHub ...