Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с ББР

четвъртък, 18 февруари 2021 10:21

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-н Николай Димитров, изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) и възпитаник на УНСС, подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции.(на снимката долу)

Ректорът подчерта, че основната идея на споразуменията е разширяването на възможностите пред студентите, участието им в проекти и ангажирането на хора от практиката в учебния процес.

„От доста години се опитваме да направим нещо подобно с УНСС и се радвам, че това вече е факт“, заяви г-н Николай Димитров. Той сподели, че имат много служители, бивши и настоящи студенти на УНСС, и се надява тази практика да продължи.

„Българската банка за развитие е пълноправна финансова група. Имаме доста дъщерни компании, предлагаме голям набор от финансови инструменти, така че ще е интересно студентите да се запознаят с тях“ каза г-н Николай Димитров.

Координатори по изпълнението на меморандума са проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, от страна на  УНСС, и г-жа София Касидова – началник отдел „Стратегически анализи и развитие“, ББР.

Проф. д-р Димитров, проф. д-р Стоянова, г-жа Касидова  и г-н Николай Димитров (от ляво надясно)

На подписването присъстваха още доц. д-р Нончо Димитров, заместник-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет “Икономика на инфраструктурата”, и гл. ас. д-р Юри Ценков, преподавател в катедра “Национална и регионална сигурност”.

Меморандумът за сътрудничество има за цел да осигури по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място в дружествата от Групата на ББР, срещи с експерти, организиране на учебни и преддипломни стажове и практики и други инициативи в техен интерес.

В документа се упоменава още, че ще се гарантира партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на банковата дейност, финансирането на малки и средни предприятия, придобиването на дялови участия, добро корпоративно управление, обработка на статистически данни и други.

Галерия снимки от Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с ББР ...