Банка ДСК търси таланти

сряда, 21 ноември 2018 12:27

Изключително ми е приятно, че на днешната презентация „Банка ДСК в търсене на таланти“, организирана със съдействието на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, ще се запознаете с успели в кариерата си в банката възпитаници на нашия университет. Удоволствие е да се срещна с наши бивши студенти на високи постове, които се връщат в университета, за да търсят нови таланти. Това е начинът да се случват нещата. Иска ми се процесът на сътрудничество да се задълбочи, за да бъдем полезни на студентите, посочи в началото на презентацията доц. д-р Росен Кирилов, директор на МЦРК.   

Г-н Атанас Динков, мениджър Корпоративен център София на Банка ДСК и възпитаник на УНСС, доц. Росен Кирилов, г-жа Илонка Каратодорова, мениджър Бизнес център МСП, регионален център София (от ляво надясно)

Междууниверситетският център за развитие на кариерата е помогнал на хиляди студенти да направят първите си крачки в кариерата, заяви г-н Атанас Динков в началото на презентацията. Банката търси 100 стажанти за 2019 г. Стажът, който се заплаща, е в рамките на три или шест месеца. Студентите могат да изберат мястото и периода, в който искат да работят. Търсят се стажанти в четири направления – микробизнес, корпоративно банкиране, капиталови пазари и управление на риска. Най-добрият период за старт е трети курс.

Г-н Динков обясни, че вариантите за кариера са три – утъпканият път за работа в държавни и обществени институции, работа в изнесени дружества, но това е бизнес по периферията, и собствен бизнес. Големият плюс от кариера в банка е, че се оперира с „чужди“ пари и може да се стартира от нула, посочи мениджърът и допълни, че при всички случаи студентите трябва да имат солидна университетска подготовка. В Банка ДСК работят много възпитаници на УНСС, част от които са на високи позиции.

В Голямата конферентна зала

Възпитаничката на УНСС и мениджър „Връзки с корпоративни клиенти“ Велислава Хаджийска работи от четири години в Банка ДСК. Започнала като третокурсничка в специалност „Финанси“. В началото била скептична, че ще се справи в банковата „джунгла“, но постепенно навлязла в работата и сега оперира с милиони левове. Можете да постигнете реални и бързи резултати, стига да сте упорити. Учете сериозно и не се отказвайте, призова тя студентите.

Велислава Хаджийска (на снимката вляво)

След презентацията студентите имаха възможност да зададат въпросите си.

Най-активните студенти получиха символичен подарък от Банка ДСК



Галерия снимки от Банка ДСК търси таланти   ...