Благотворителен концерт „Аз помогнах“ в подкрепа на Георги Яков

четвъртък, 17 май 2018 14:18

Аула „Максима“ отново се препълни. Поводът този път не беше публична лекция или научна конференция, а благотворителен концерт, част от кампанията „Аз помогнах“, който тази година беше в подкрепа на 21-годишния Георги Яков. Момчето e с увреден гръбначен мозък и е обездвижен от гърдите надолу. Събитието се организира от Студентския съвет под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н Стати Статев.

Освен от присъстващите в залата, Георги получи подкрепа от редица изпълнители, сред които Лилия Семкова, студентка в УНСС, бесарабска българка, „Талант на годината 2017“, студентката по „Поп и джаз пеене“ в НБУ от класа на Етиен Леви - Яна Василева, певицата Кристияна Атанасова, певецът и водещ Кристиян Янкулов и група „СкандаУ“. Георги получи подкрепа и от мажоретния състав на УНСС, народни представители, общински съветници и известни личности, сред които Георги Стоилов, Иван Велков, Стефан Марков, Мис България 2012 - Габриела Василева, Даниел Парушев. Водещи на вечерта бяха Гери Дончева и Кристиян Янкулов (на снимката долу).

За нас, водещите, е истинска привилегия да сме сред вас. Тази вечер всички имаме една цел – да помогнем на Георги. Първата благотворителна вечер, организирана от Студентския съвет, се проведе преди 9 години и даде началото на редица благотворителни акции под надслова на кампанията „Аз помогнах“. Тази година тя продължи с благотворителен футболен турнир и с този концерт. С тези думи водещите откриха събитието.

В аула „Максима“

От името на ректора на УНСС присъстващите поздрави проф. д.ик.н. Валентин Кисимов. Нашият Студентски съвет е с дълбока традиция. Ако погледнем назад в годините, ще видим, че той е помогнал на много хора със своите благотворителни кампании. Днес отново правим нещо, което може да се извърши само от една одухотворена организация. Ние сме университет, а не висше училище, каза той и обясни, че освен дисциплините, по които студентите се обучават, те се учат на духовност, култура, съпричастност, любов. Това ни прави различни от всички останали. Събрали сме се да помогнем. Докато трае този прекрасен концерт и му се наслаждавате, мислете, че искате да помогнете на Георги като хора, които желаят само добро, призова проф. Кисимов.

Проф. Кисимов

Благодаря на всеки, който допринася за нашата кауза, каза председателят на Студентския съвет Кристиян Маджуров. Той разказа повече за инцидента и лечението на Георги Яков и съобщи, че събраната сума до момента е в размер на 4 480 лв.

Председателят на Студентския съвет Кристиян Маджуров

Нашият приятел Георги е тук, сред нас, а докторите дават надежда за пълното му възстановяване. Надяваме се един ден и той да се радва на такива събития и да бъде още по-усмихнат, отколкото е сега, каза Кристиян.

Георги Яков

Благодаря, че сте тук и подкрепяте сина ми. Ние се борим много силно, а той е с изключително здрав дух, защото го държи вашата подкрепа. Може би нямаше да можем да се справим, ако вас ви нямаше, защото лечението изисква много средства. Вярваме, че Георги ще се вдигне на крака и ще го направим заедно с вас, каза майка му Павлина Велчева.

Георги със своята майка

Всички изпълнители призоваха присъстващите да помогнат. Първото изпълнение беше на Лилия Семкова, последвана от Яна Василева, Кристияна Атанасова, Кристиян Янкулов и група „СкандаУ“. Мажоретният състав на УНСС поздрави публиката с интересно и сложно изпълнение.

Лилия Семкова

Яна Василева

Кристияна Атанасова
Кристиян Янкулов
Мажоретният състав

Това, което всички правите за Георги, е страхотно. Благодарим ви, че ни направихте част от него, защото само това има смисъл, казаха група „СкандаУ“, които подкрепиха момчето и вдигнаха публиката на крака (на снимките долу).

Кристиян Маджуров съобщи след концерта, че много студенти, преподаватели, общественици, служители и гости са се обединили, за да помогнат за лечението на Георги, благодарение на което събраната сума е нараснала на 7 305 лв. Ето дарителската сметка за тези, които още не са го направили:

ГЕОРГИ БОЖИДАРОВ ЯКОВ

IBAN: BG24STSA93000023310892

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Галерия снимки от Благотворителен концерт „Аз помогнах“ в подкрепа на Георги Яков ...