Наши студенти по журналистика с престижна награда

сряда, 16 май 2018 16:51

Екип от студенти по медии и журналистика от УНСС спечели престижната първа награда на фондация „Димитър Цонев“ с видео клип на тема „Покажи добрия българин“. Това са третокурсниците Петър Цанов, Мария Асенова, Даяна Димитрова, Михаил Георгиев, Ивана Захаренова, Габриела Василева и първокурсниците Василена Макреева, Кристиян Христов и Ванеса Ангелова от специалност „Медии и журналистика“ в катедра „Медии и обществени комуникации“. Всеки от тях получи грамота, парична награда в размер на 1500 лв. и едногодишна стипендия в размер на 100 лв. месечно.

Победителите с проф. д.н. Любомир Стойков, преподавател в катедрата и член на Управителния съвет на фондацията

Най-малко три бяха критериите  в анализа и оценката на студентските предложения. Първо, адекватна интерпретация на темата за добрия българин. Второ, добро и професионално видео заснемане и умел монтаж. Трето, наличие на такива важни качества за телевизионния журналист като находчивост, оригиналност, бърз социален рефлекс, убедителност и атрактивност, коментира проф. д.н. Любомир Стойков.

Фондация „Димитър Цонев“ е създадена в памет на известния телевизионен журналист с идеята да се подкрепя качествената и прецизна журналистика. Нейни съучредители и членове на управителния съвет са Деси Цонева, Димитър Цонев – син (председател), проф. Любомир Стойков, Росен Томов, Венелина Гочева, Уляна Пръмова, Вяра Анкова, Христо Мутафчиев и Цветанка Ризова. Целта на фондацията е да запази професионалния пример на Димитър Цонев жив и да отличава ярките професионалисти в медийната сфера, както и да стимулира студентите по журналистика.

Вижте клипа, с който нашите студенти спечелиха първото място.

Галерия снимки от Наши студенти по журналистика с престижна награда ...