Абсолвентите от Юридическия факултет получиха дипломите си

петък, 30 март 2018 15:34

През последните години студентите от специалност „Право“ в УНСС имат много добра реализация, въпреки твърденията, че юристите в България са много и трудно си намират работа. Бъдете съпричастни към общността на нашия факултет. Правото е необходимо на обществото, за да обслужва интересите му. Обществото очаква най-високия стандарт за справедливост, каза д. н. доц. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет (ЮФ), на церемонията по връчването на дипломите на абсолвентите от специалност „Право“.

Доц. Живко Драганов
В аула „Максима“

В изпълнената с преподаватели, студенти и родители аула „Максима“ дипломите си получиха 80 възпитаници на факултета.

Отличничката на випуска Нели Урумова, която първа получи дипломата си, благодари на преподавателите си и каза, че като юрист иска да приобщи успеха си към доказателствената съвкупност в подкрепа на тезата, че усилията се възнаграждават.

Предстои ви най-трудното – да приложите наученото в практиката. В България има много юристи, но добрите не са толкова много. Добрият юрист е не само знаещият, но и опитният, а опит се трупа в сложни казуси. Не се страхувайте от тях, обърна се към дипломантите доц. д-р Мирослав Димитров, зам.-декан по НИД на Юридическия факултет и ръководител на катедра „Частноправни науки“(на снимката долу).

Когато завършвах, преподавателите ни казваха, че юристът е инженер на обществото. Пожелавам ви да бъдете най-добрите инженери на нашето общество, заяви доц. д-р Диана Маринова, зам.-декан по международното сътрудничество на ЮФ(на снимката долу).

 Бъдете преди всичко хора, а след това юристи, пожелана абсолвентите доц. д-р Иван Цветанов от катедра „Частноправни науки“ (на снимката долу).

Знанията, които получихте в УНСС, са важна предпоставка за успешна и достойна юридическа кариера. Но много по-важни са справедливостта и хуманността. Стремежът ни винаги е бил да провокираме у вас въпроса кое е най-справедливото решение, да търсите духа на закона, призова доц. д-р Райна Койчева от катедра „Частноправни науки“ (на снимката долу).

Галерия снимки от Абсолвентите от Юридическия факултет получиха дипломите си ...