Младежка кръгла маса на тема „Българското председателство и Западните Балкани: Колко голяма е крачката от етикета до приоритета?“

петък, 16 март 2018 9:41

Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) към УНСС и Студентският дипломатически клуб (СДК) към СУ „Св. Кл. Охридски“, с подкрепата на Института за икономика и международни отношения (ИИМО), Националната асоциация за международни отношения (НАМО) и Българското дипломатическо дружество (БДД), организираха младежка кръгла маса „Балканите в XXI век - българският поглед“. Тази година темата беше „Българското председателство и Западните Балкани: колко голяма е крачката от етикета до приоритета?“. 

В зала „Научни съвети“

Горд съм, че младежката кръгла маса се организира за шеста поредна година, заяви председателят на САИМО Петър Николушев, който откри форума (на снимката долу).

Щастлив съм, че виждам много млади хора на едно място в името на една идея и цел. Нашата задача като преподаватели е да ви привлечем към науката и да ви предадем знанията си. Надявам се да продължавате да учите и да осмисляте чутото, поздрави студентите доц. д-р Игор Дамянов, декан на факултет „Международна икономика и политика“.

Доц. Игор Дамянов

Този форум, в който участват студенти от УНСС и СУ „Св. Кл. Охридски“, е още една причина да обединим нашите усилия, да обменим идеи, заедно да търсим отговори на предизвикателствата, заяви Амина Бадер, председател на СДК (на снимката долу).

Студентските научни разработки, представени на младежката кръгла маса, бяха оценени от жури в състав: доц. д-р Бойко Вълчев (катедра „Международни отношения“), Любомир Кючуков (директор на ИИМО), Георги Пейчинов  (БДД) и доц. Георги Михайлов (НАМО).

Журито

Първо място зае Гергана Тошева, докторант по политически науки към катедра „Европеистика“ на СУ „Св. Кл. Охридски“, със своя доклад на тема „Невъзможна интеграция на Западните Балкани в ЕС“.

Участниците и организаторите

Галерия снимки от Младежка кръгла маса на тема „Българското председателство и Западните Балкани: К ...