Студенти от Юридическия факултет получиха сертификати за проведените стажове

четвъртък, 09 февруари 2017 13:00

Сертификатите на студенти от Юридическия факултет, провели стаж в Софийския районен съд, Административния съд София-град и Административния съд-София област през изминалата учебна година, бяха връчени по време на среща в зала „Тържествена“. На нея присъстваха доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет, доц. д-р Гергана Боянова, зам.-декан на факултета, съдия Методи Лалов, доскорошен председател на Софийския районен съд, съдия Радостин Радков, председател на Административния съд София-град, съдия Мария Попова, председател на Административния съд-София област, представители на Националната асоциация на медиаторите, трите съдилищата и др.  

Доц. Драганов открива срещата

По установена през последните години традиция, студентите от нашия факултет получиха практическа подготовка при проведените от тях стажове, посочи доц. Драганов. Познаването на съдебната система от бъдещите юристи е предизвикателство, а вие имахте шанс да разберете от практиката какво е правото преди да получите дипломите си, обърна се той към студентите. Деканът благодари на ръководствата на трите съдилищата за осигурената възможност студентите от УНСС да придобият добра практическа подготовка.

Студентите в зала "Тържествена"

Убеден съм, че стажовете ще се развиват и ще става все по-добри, отбеляза съдия Лалов. Знания ще получите, важно е да станете истински юристи, „истински правници“. Достойнството не се отнема, достойнството се губи, изтъкна основополагаща за професията мисъл той. Не го губете, пазете достойнството си! В противен случай ще станете просто печелещи пари занаятчии, каза съдия Лалов. Той оцени сертификата като „все по-красив и важен“, а резултатите от практическата подготовка като „добър шанс при висока студентска активност“.

Съдия Лалов

Благодаря на студентите и преподавателите, които са причастни към тези стажове вече седем години, посочи съдия Радков. Той определи обучението в Юридическия факултет на УНСС като „пример за иновативно развитие в една консервативна област“. В съпоставка преди десетилетие и сега съдия Радков изтъкна напредъка в административното правосъдие и изрази убеждение, че то става все по-значимо и все повече граждани осъзнават своите права. Много ми се иска някои от присъстващите тук студенти да тръгнат по пътя на тази квалификация и професионално бъдеще, посочи Радков. Пожелавам на вас, младите хора, развитие в полза на обществото и заедно да направим нещо за по-доброто бъдеще на нашето общество и държава.

Съдия Радков

Вярата в бъдещето на младите хора изрази и съдия Попова. Вярвам, че ще успеете да промените нещата и да върнете вярата на хората в правосъдната система, изтъкна тя. Намерете вашия път, това е формулата на успеха.

Съдия Попова

Студентите получиха своите сертификати (на снимките долу).

Галерия снимки от Студенти от Юридическия факултет получиха сертификати за проведените стажове ...