Четвъртият випуск на специалността „Политическа икономия“ се дипломира

сряда, 30 ноември 2016 13:29

Четвъртият випуск на специалността „Политическа икономия“ се дипломира на официална церемония в зала „Тържествена“. Още преди това бакалаврите побързаха да запечатат вълнението и радостта си в много снимки.

Завършвате важен етап от следването и живота си, отбеляза доц. д-р Марко Димитров, научен секретар на катедра „Политическа икономия“. От утре вече може да упражнявате професията си, но трябва още да учите, да продължите и в следващите образователни степени, насочи той абсолвентите. Доц. Димитров им пожела да намерят своето място, където да се чувстват максимално полезни на обществото и себе си. 

Доц. Марко Димитров

Не бъдете безидейни, творете. Ако бездействието се превърна във ваша философия, значи сте загубени. Сами дирижирайте живота си, нека вашето поколение влезе в учебника по история, а името ви остане записано със златни букви, придаде образен и въобушевен привкус на пожеланията си доц. Димитров. „Дерзайте, скъпи колеги! И на добър час!“ 

Доц. Лилия Йотова и доц. Евгени Костов

Доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, напомни на абсолвентите, че завършват висше образование в университет № 1 в България. Преди четири години бяхте „зайци“, сега – дипломирани бакалаври, оцени развитието във времето тя. "Целта е постигната и вашите усилия не са отишли напразно!" 

Абсолвентите в зала "Тържествена"

Политикономията е уникална специалност, изтъкна доц. Йотова, „защото тя подготвя универсални специалисти с широк профил“. Надяваме се, че ще намерите своето поприще. Борете се и не забравяйте, че зад вас сме ние – вашите преподаватели. Не забравяйте пътя към УНСС, призова бакалаврите деканът. 

Доц. Йотова връчва дипломата на бакалавър-отличник

Доц. Йотова поздрави абсолвентите от името на ръководството на Общоикономическия факултет и им пожела: „Носете с гордо вдигната глава своите дипломи. И нека те да не са последни“. 

Доц. Димитров връчва дипломата на абсолвент

В началото на церемонията чухме трите химна - българския, европейския и студентския, каза доц. Евгени Костов, преподавател в катедра „Политическа икономия“. Останете в България, продължете да учите и да слушате тези два химна, а с „реализацията в Европа почакайте“, отправи призив към бакалаврите той.

Дипломите на „най-добрите сред много добрите студенти“ връчи доц. Лилия Йотова.

Галерия снимки от Четвъртият випуск на специалността „Политическа икономия“ се дипломира ...