Лекция на проф. Робърт Хисрич на тема: "Глобалният предприемач и обучението по бизнес и предприемачество в университетите: Как да ги срещнем?"

сряда, 01 октомври 2014 9:42 /
Начало:
вторник, 07 октомври 2014 17:00
Край:
Място:
голяма конфрентна зала
Подробности:

Катедра "Предприемачество" и

Клубът на младия иновативен предприемач при УНСС

организират

лекция-среща на тема:

"Глобалният предприемач и обучението по бизнес и предприемачество в университетите:

Как да ги срещнем?"

7 октомври, 17.00 часа, голяма конферентна зала

Лектор: проф. Робърт Хисрич,

предприемач, директор на Център за глобално предприемачество „Уолкър“, Училище за глобален мениджмънт „Тъндърбърд“, САЩ, световен авторитет в областта на предприемачеството

След представянето на проф. Хисрич ще се проведе дискусия по теми, интересуващи студентите.

Проф. Робърт Хисрич е предприемач, директор на Центъра за глобално предприемачество „Уолкър“ на Училището за глобален мениджмънт „Тъндърбърд“, САЩ, доктор хонорис кауза на няколко европейски университета. Гост-професор в техническите университети във Виена и Куинсланд, Австралия, университетите в Любляна, Словения, Дзилин и Джъдзянг, Китай. Проф. Хисрич започва кариерата си в „Проктър енд Гембъл“, след това работи във „Форд мотор“, а  днешните му позиции са на световноизвестен професор, консултант и спикър в различни международни форуми. Автор е на голям брой публикации, а книгите му по предприемачество и маркетинг са сред най-продаваните в света. Книгата „Предприемачество: стартиране, развитие, и управление на ново предприятие“ има девет издания и е преведена на девет езика. Консултирал е фирми като „Алкоа“, „Бритиш Петролеум“, „Ситикорп“, „Диджитъл икуипмънт“, „Бостън Файв“, „Кендал“ и др.

В последните години проф. Хисрич е особено търсен като спикър по успешно предприемаческо поведение и маркетинг в глобална, мултикултурна бизнес среда в различни страни. Той участва и в Шестата международна конференция „Предприемачески/управленски иновативни стратегии и поведение в глобална мултикултурна среда“, организирана в периода 9-12 септември 2014 г. в Несебър.