Десетдневен трейнинг за младежки лидери "LSS Sofia 2013"

четвъртък, 11 юли 2013 14:17 /
Начало:
събота, 20 юли 2013
Край:
сряда, 31 юли 2013
Място:
Подробности:

Leadership Summer School Sofia 2013 ( LSS Sofia 2013 ) е десетдневен трейнинг за младежки лидери, който ще се проведе от 20 до 31 юли  в София.

Целта на LSS Sofia 2013 е да развие заложбите на младежки лидери от цял свят с помощта на екип от професионални обучители, да създаде мрежа от активни млади хора, които да обменят опит и в бъдеще да създават съвместни проекти на международно ниво.

След успешните издания на Leadership Summer School в Сплит’2009, Любляна’2010, Клуж-Напока’2011 и Будапеща’2012, сега е ред международните участници да развият своя лидерски потенциал  в България.

Leadership Summer School 2013 се организира съвместно от AEGEE-Sofia, Националния младежки форум и студентските съвети на УНСС, НБУ и Медицинския университет в София. Международната селекция на най-добрите треньори се осъществява с помощта на ZeroGeneration.

Тази година конкуренцията - както при кандидатстването за участници, така и за треньори - бе голяма. Постъпилите кандидатури за треньори бяха 65 от 28 различни страни, като основните критерии за избор бяха опит, мотивация за развиване на лидерските качества, гъвкавост, ниво на владеене на неформални методи на преподаване. Избраните 16 треньори представят едни от най-големите студентски и младежки европейски и световни организации като AEGEE, AIESEC, BEST, EESTEC, EFPSA, EMSA, EPSA, ESTIEM, IAAS, IEEE, IFMSA, KOMISP и др.

Получените кандидатури за участници бяха над 250, сред които 11-членна комисия избра най-добрите 80. Сред основните критерии на журито бяха проактивност, лидерски заложби и умения, идеи за бъдещи проекти, желание за развитие в неправителствения младежки сектор и т.н.  Сред избраните участници има представители на различни организации от Европа, САЩ, Мароко, Йордания, Азербайджан, Филипините, Малайзия и др.

Част от трейнингите на Leadership Summer School Sofia 2013 ще бъдат отворени и за български студенти, които ще имат възможността да научат нещо ново, да се запознаят с международните участници и да почерпят опит за своите бъдещи проекти.

Цел на международните летни обучения Leadership Summer School е да стимулира младите хора да развиват лидерските качества, които носят в себе си, и да допринесат както за своето развитие, така и за развитието на техните организации.